to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πατριωτισμός για τη Δημοκρατία

Η Ν.Δ. πρόβαλε ως μέγα αβαντάζ τη βελτίωση της οικονομίας μετά το καλό εισπρακτικά καλοκαίρι του 2022 για να θεωρηθεί εγγυητής της σταθερότητας


«Σοκ και δέος» ήταν ο τίτλος σε αρκετά ΜΜΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών και δεν ήταν καθόλου υπερβολικός. Οι είκοσι μονάδες διαφορά μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. άφησαν ακόμα και τους δημοσκόπους άναυδους! Και αυτό δεν συνέβη κυρίως από την άνοδο της Ν.Δ., που ήταν μία μονάδα, όσο από τη βύθιση του ΣΥΡΙΖΑ στο 20%!

Εκτεταμένο πελατειακό σύστημα, πολυπληθή επιτελεία προπαγάνδας με τεράστιες ροές χρήματος στόχευσαν τα «αδύνατα σημεία» του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας τη βοήθεια όλων των κομμάτων, μέχρι και του ΚΚΕ, που διά του κ. Κουτσούμπα χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «μούφα» και τη χειρότερη της Μεταπολίτευσης! Και σαν να μην αρκούσε αυτό, προστέθηκε τέσσερις ημέρες (!) πριν τις εκλογές η αχαρακτήριστη παρέμβαση Κατρούγκαλου για αυξήσεις στις κρατήσεις των αυτοαπασχολούμενων, δίνοντας τη δυνατότητα στα κυρίαρχα ΜΜΕ να ισχυριστούν πως αποκαλύφθηκαν «τα κρυφά χαράτσια του ΣΥΡΙΖΑ», προκαλώντας ανησυχία έως και θυμό στους ελεύθερους επαγγελματίες που ψήφισαν 54,8% Ν.Δ. και μόλις 13,3% ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.!

Η Ν.Δ. πρόβαλε ως μέγα αβαντάζ τη βελτίωση της οικονομίας μετά το καλό εισπρακτικά καλοκαίρι του 2022 για να θεωρηθεί εγγυητής της σταθερότητας. Όλα τα άλλα θέματα, Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, ακρίβεια, σκάνδαλα και τραγωδίες, εξαφανίστηκαν! Και αυτό απέδωσε! Στις περιοχές της χώρας όπου ο τουρισμός είναι η μεγάλη «βιομηχανία» οι διαφορές ήταν τεράστιες! Για παράδειγμα, στα Δωδεκάνησα ήταν 35,17%, στις Κυκλάδες 31,60%, στη Χαλκιδική 25,28%, μεγάλες και στα Επτάνησα και στην Κρήτη.

Είναι σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλήφθηκαν τις διαθέσεις της κοινωνίας και του εκλογικού σώματος. Και καθώς το κόμμα παραμένει παρατεταμένα εσωστρεφές, χωρίς γειώσεις με την κοινωνία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τη νεολαία, έπαψε να είναι ελκυστικό και άξιο της ζητούμενης εμπιστοσύνης ώστε να τερματίσει πρώτο.

Και τώρα; Τώρα, είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης, πάμε για 180 έδρες (!) ώστε να αλλάξουμε και το σύνταγμα! «Θα έχουμε μοναρχία Μητσοτάκη χωρίς μείζονα αντιπολίτευση;» έθεσε το ερώτημα η εφημερίδα Εστία. Αυτό εξαρτάται από την ευθύνη που θα δείξουν αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνη και πατριωτική υποχρέωση για την Ελληνική Δημοκρατία που απειλείται από τον Μητσοτάκη με αφανισμό!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)