to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:48 | 19.09.2012

Κοινωνία

Πάτρα: Ξεκινά ο πρώτος δημοτικός λαχανόκηπος

Η δραματική αύξηση της ανάγκης, για την εξασφάλιση των καθημερινών μέσων επιβίωσης και η ανυπαρξία κεντρικής κοινωνικής πολιτικής από την κυβέρνηση, οδήγησε και το δήμο Δήμο Πατρέων στην απόφαση να δημιουργήσει δημοτικό λαχανόκηπο.


Η σχετική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «ενάντια στη φτώχεια». Αφού λάβει το πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση έκτασης στην περιοχή Παραλία. Όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου θα αναζητηθούν και άλλες εκτάσεις εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, για τη δημιουργία και άλλων λαχανόκηπων. Η δημοτική έκταση για τον λαχανόκηπο είναι εξασφαλισμένη και αρδευόμενη. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει το πρόγραμμα για τη δημιουργία του λαχανόκηπου και απομένει να εγκριθεί και η έκταση των 17 στρεμμάτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί τρεις θέσεις εργασίας (γεωπόνου, κοινωνικού λειτουργού και φύλακα), ενώ την έκταση των 17 στρεμμάτων στην Παραλία, θα κληθούν να καλλιεργούν 100 με 120 οικογένειες, που θα επιλεγούν από εκείνες που είναι εγγεγραμμένες στην Τράπεζα Τροφίμων. Οι οικογένειες αυτές, θα καλλιεργούν το λαχανόκηπο για δική τους χρήση και αν θέλουν, από την παραγωγή, θα προσφέρουν και στην Τράπεζα Τροφίμων, προκειμένου να διανέμονται και σε άλλες οικογένειες.

Ημερίδα

Το ΓΕΩΤΕΕ οργανώνει σήμερα Τετάρτη ημερίδα για τον δημοτικό λαχανόκηπο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12.30 μ.μ. και θα έχει ως βασικό θέμα το ρόλο που μπορούν να έχουν οι δημοτικοί λαχανόκηποι στην στήριξη πολιτών που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, λόγω της κρίσης και ταυτόχρονα θα αναλυθεί η κοινωνική διάσταση της αστικής γεωργίας.


Πηγή: localit.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)