to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:37 | 15.10.2018

Κοινωνία

Πάτρα: Τι κατέθεσε σήμερα η ιατροδικαστής για τον άγριο ξυλοδαρμό του Μπ. Χέντερσον

Από ρήξη των αγγείων που βρίσκονται στη βάση του κρανίου και την αιμορραγία που επέφερε καταστολή στην καρδιοαναπνευστική λειτουργία του οργανισμού του πέθανε ο 22χρονος Μπακάρι, η δολοφονία του οποίου συγκλόνισε την Ελλάδα


Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα «thebest.gr», στην πολύκροτη δίκη (διαβάστε εδώ το δημοσίευμα για την προηγούμενη συνεδρίαση), η οποία συνεχίστηκε σήμερα, πρώτη μάρτυρας ήταν η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα. Η ιατροδικαστής που έκανε την νεκροτομή στο πτώμα του άτυχου Αμερικανού τουρίστα εξήγησε τις συνθήκες και τα αίτια του τραγικού τέλους του Μπακάρι.

Η σιδηρογροθιά, τα κλειδιά και τα θανάσιμα χτυπήματα στο θύμα

«Ο Μπακάρι δέχθηκε χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο» ανέφερε κατηγορηματικά ενώπιων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας η ιατροδικαστής που εξέτασε την σορό του Αμερικανού που έχασε την ζωή του στην Ζάκυνθο, το 2017, όταν ξυλοκοπήθηκε μετά από καβγά που ξέσπασε σε νυχτερινό μπαρ.

Το θύμα χτυπήθηκε σίγουρα με κάποιο αντικείμενο

Ανέφερε ότι ο 22χρονος δεν είχε κατάγματα και τόνισε ότι αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σιδηρογροθιά. Απέκλεισε μόνο τα κλειδιά ως αντικείμενο που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει κάποια από τα χτυπήματα στο θύμα.

«Σχεδόν σε όλα τα χτυπήματα στόχος ήταν το κεφάλι» ανέφερε εξηγώντας ότι «υπήρξαν χτυπήματα που μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο».

Η ιατροδικαστής τόνισε επίσης ότι το θύμα δέχτηκε τα χτυπήματα όσο βρισκόταν εν ζωή. Μάλιστα θανατηφόρα δεν ήταν τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κορμό και κάτω αλλά αυτά που δέχθηκε στο κεφάλι.

«Μία πλήξη μπορεί να φέρει αλλαγή στη δομή του εγκεφάλου» ανέφερε ενώ σύμφωνα με όσα είπε μέχρι ένα σημείο θα μπορούσε να υπάρχει δυνατότητα ιατρικής παρέμβασης χωρίς όμως να μπορεί να γνωρίζει κανείς με σιγουριά ποια θα ήταν η εξέλιξη.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και δεύτερος ιατροδικαστής, ο Γρηγόρης Λέων, ο οποίος συμφώνησε ότι αιτία θανάτου είναι η αιμορραγία στο σημείο που εντοπίσθηκε και ανέφερε ότι οι περισσότερες βλάβες ήταν σε δύο σημεία και στάθηκε στο γεγονός ότι στο σώμα του άτυχου 22χρονου δεν βρέθηκαν κακώσεις.

Έκανε λόγο για πλήξη στο κεφάλι που ίσως σχετιζόταν με κάποια απότομη κίνηση και τέντωμα των αγγείων που έφεραν τη ρήξη και την μοιραία εσωτερική αιμορραγία.

«Σχεδόν σε όλα τα χτυπήματα στόχος ήταν το κεφάλι ανέφερε εξηγώντας ότι «υπήρξαν χτυπήματα που μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο αλλά δεν μπορώ να πω ότι είχαν σκοπό τον θάνατο».Η ιατροδικαστής τόνισε επίσης ότι το θύμα δέχτηκε τα χτυπήματα όσο βρισκόταν εν ζωή.

Ο ρόλος που έπαιξε το αλκοόλ

Και οι δύο ιατροδικαστές ανέφεραν ότι η κατανάλωση αλκοόλ από το θύμα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάληξη του.

Η Αγγελική Τσιόλα έκανε λόγο για "σάκο του μποξ" που δεχόταν τα χτυπήματα τονίζοντας ότι υπό την επήρεια αλκοόλ ένα σώμα αντιδρά αλλιώς στα χτυπήματα. «Η βαρύτατη πλήξη σε έναν άνθρωπο που έχει καταναλώσει αλκοόλ μπορεί να επιφέρει τον θάνατο ενώ χωρίς την ύπαρξη αλκοόλ μπορεί ο θάνατος να μην έρθει» ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων.

Καρέ- καρέ o ξυλοδαρμός σε βίντεο της «Καθημερινής»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)