to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:54 | 14.12.2014

Κοινωνία

Πάτρα: Στην Αγ. Νικολάου η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Εμπόριο

«Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής Αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματος μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο. Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα», αναφέρουν οι εργαζόμενοι


Σήμερα Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος των Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, απαντά στο άνοιγμα των καταστημάτων με την κήρυξη απεργίας αλλά και συγκέντρωσης, όπως κάθε φορά στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου στις 10.30 το πρωί. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος, ο οποίος εκφράζει την πλήρη διαφωνία του στο άνοιγμα:

«Οι Εργαζόμενοι στο Εμπόριο συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας, που σαν στόχο έχουν τη μονοπώ&lambd a;ηση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα malls και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία (1) από τις επτά (7) Κυριακές που θεσμοθετήθηκαν με τον αντεργατικό Ν. 4177/13 κατά τον οποίο είναι πλήρης και χωρίς όρια ελεύθερη η λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές.

Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής Αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματος μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο. Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΥΤΕ 7 ΟΥΤΕ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ!ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση των Εμποροϋπαλλήλων στην Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου στις 10:30 π.μ.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)