to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:58 | 23.12.2012

Κοινωνία

Πάτρα: Σκηνικό ανθρωποφαγίας για τους υπαλλήλους του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων

Με μοχλό πίεσης τους σεισμόπληκτους εξαναγκάζουν τους 150 υπό απόλυση να δώσουν τα χρήματα. Οι θύτες Νταβλούρος και Τσούκαλης στο ... πλευρό των θυμάτων τους.





Άλλα κόλπα παίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις πλάτες των 150 υπό απόλυση υπαλλήλων του ΤΑΣ στην περιοχή οι οποίοι των ώρα που οδηγούνται στην ανεργία  καλούνται εκβιαστικά και με την απειλή της αντίδρασης των 1500 σεισμόπληκτων που περιμένουν να πάρουν τις δόσεις  της κρατικής επιχορήγησης  για το σεισμό του 2008, να  μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Το σκηνικό που έχει στηθεί παραπέμπει σε άλλες εποχές καθώς ουσιαστικά με την απειλή της εφόδου των σεισμοπλήκτων, οι 150 εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι  με την άνευ όρων παράδοση,  καθώς ο μοναδικός τρόπος άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση που είναι το «μπλόκο» στην καταβολή των αποζημιώσεων, συνοδεύεται από  την απειλή της αντίδρασης των σεισμόπληκτων.


Την ίδια ώρα ερωτηματικά γεννά η στάση των αιρετών της περιοχής, οι οποίοι  στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιλέγουν να  σχοινοβατούν, καθώς από τη μια φοβούνται το πολιτικό κόστος από μια πιθανή απώλεια της προθεσμίας για την καταβολή των χρημάτων στους σεισμόπληκτους  και συγχρόνως  δηλώνουν πως στηρίζουν τους 150 εργαζόμενους στο ΤΑΣ.


Ο Απόλυτος Εμπαιγμός


Αποκορύφωμα της αλλοπρόσαλλης τακτικής του πολιτικού δυναμικού της περιοχής στο θέμα της απόλυσης των 150 εργαζομένων στο ΤΑΣ, είναι τα όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης του Σαββάτου, όπου έξω από τον χώρο κατά περίεργο τρόπο είχαν «ως δια μαγείας» συγκεντρωθεί δεκάδες σεισμόπληκτοι οι οποίοι με δεδομένη τη δική τους αγωνία, απειλούσαν ακόμα και με «έφοδο» στην αίθουσα.


Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός, πως  εντός αιθούσης έγιναν απίστευτα πράγματα, καθώς θύτες και θύματα επιχειρήθηκε να εξομοιωθούν, με τον βουλευτή της Ν.Δ. στην Αχαϊα θαν. Νταβλούρο να δηλώνει «πως είμαστε όλοι μαζί» ξεχνώντας πως τόσο αυτός όσο και ο Ν. Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ έχουν λίγο καιρό πριν, ψηφίσει την απόλυση αυτών των ανθρώπων.


Έκπληξη προκαλεί το γεγονός, πως  οι βουλευτές του νομού που έχουν ψηφίσει αντιμνημονιακά  αλλά και  οι αιρετοί της περιφέρειας, άκουγαν χωρίς να αντιδράσουν τον Νεοδημοκράτη βουλευτή, που τους εξομοίωνε μαζί του και χρειάστηκε η αντίδραση του ανεξάρτητου πρώην νεοδημοκράτη βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, για να αποκαλυφθεί η κοροϊδία και η υποκρισία.


Η υπενθύμιση Νικολόπουλου πως δεν είμαστε όλοι μαζί, καθώς θα «ήμασταν όλοι μαζί εάν είχαμε ψηφίσει την απόλυση των εργαζομένων, όπως την ψήφισαν οι Νταβλούρος και Τσούκαλης» προκάλεσε την αντίδραση Νταβλούρου που άρχισε να φωνάζει «μην ακούτε το Νικολόπουλο» για να εισπράξει την απάντηση «εδώ δεν είναι χωροφυλακή» και  «επιτέλους λίγος  σεβασμός».


Ερωτηματικά προκαλεί επίσης και η στάση των παραγόντων της περιφέρειας, οι οποίοι έως τώρα δείχνουν πως έχουν επιλέξει να σχοινοβατούν  καθώς φοβούνται τόσο το κόστος από μια πιθανή μη καταβολή των χρημάτων στους 1500 σεισμόπληκτους αλλά και από την απόλυση των 150 εργαζομένων  τους οποίος εμμέσως προτρέπει « να δώσουν τα χρήματα και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε μ’ εσάς».


Πηγή: patrastimes.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)