to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:49 | 26.03.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Αθλητισμός

Πάτρα: Σε... αγωνιστικούς ρυθμούς η Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών

Έπιασε κι επίσημα δουλειά την περασμένη εβδομάδα η Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων τη διοργάνωση των οποίων, για το 2019, έχει αναλάβει η πόλη την Πατρών.


Και μπορεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής να έγινε στις 22 Μαρτίου ωστόσο η προεργασία είχε ξεκινήσει νωρίτερα με αποτέλεσμα την Πέμπτη να παρουσιαστούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Ήδη έχει υπάρξει συμφωνία μεγάλης χορηγίας-εκχώρησης με τα Ελληνικά Πετρέλαια τα οποία αναλαμβάνουν να παραδώσουν το manual-οδηγός που θα δείξει τι θα γίνει από τώρα μέχρι και την ημέρα των αγώνων.

«Αυτό μας βγάζει από τη δύσκολη θέση και μας επιτρέπει να μην χάσουμε χρόνο. Είμαστε πάντα μέσα στους χρόνους μας, πηγαίνουμε πολύ καλά. Πριν λίγο καιρό είχαμε και μια επίσκεψη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), τον πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής και τα μέλη της που είναι ουσιαστικά αυτοί που μας ελέγχουν. Τους ξαναπαρουσιάσαμε το όραμα που έχουμε να μετατρέψουμε την πόλη μας σε πόλη παράκτιου αθλητισμού που θα μπορεί να αναλαμβάνει τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις και στο μέλλον. Δεν βλέπουμε τη διοργάνωση ως φωτοβολίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Θόδωρος Μενεγής .

Tα μέλη της ΔΕΜΑ μετά από την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Πάτρα και τις επαφές τους με την οργανωτική επιτροπή έφυγαν ενθουσιασμένη με τα όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί με αποτέλεσμα να βγάλουν… 5 πράσινες κάρτες! 

«Γενικά το κλίμα είναι καλό. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε ακόμα μια συνεδρίαση στην οποία θα συζητηθούν πιο συγκεκριμένα πράγματα και θα συσταθούν κάποιες υποομάδες που θα αναλάβουν επιμέρους εργασίες. Οι Παράκτιοι Αγώνες έχουν καλλιεργηθεί πολλές προσδοκίες και προσπαθούμε να τις επιβεβαιώσουμε. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κάποια κακώς κείμενα. Με αγχώνει οτιδήποτε υπάρχει είτε λόγω γραφειοκρατίας είτε ως διαχείρισης πραγμάτων. Προβλήματα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν αλλά οι άνθρωποι υπάρχουν για να τα επιλύουν και όχι για να τα διογκώνουν. Η επιτροπή πρέπει να σχεδιάζει με βάση το κοινό καλό. Τα περιθώρια είναι στενά αλλά οι κινήσεις μας είναι σωστές. Δεν είναι εύκολο να παίρνεις τόσες πράσινες κάρτες με τη μία από τη Διεθνή Ένωση Μεσογειακών Αγώνων. Μας αρέσει να κάνουμε δουλειά και λιγότερο να μιλάμε», σχολίασε ο κ. Μενεγής.

Ένα από τα πρώτα μελήματα της οργανωτικής επιτροπής θα είναι η τελική επιλογή των αθλημάτων που θα διεξαχθούν τελικά στην Πάτρα τις ημέρες των αγώνων. Η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει, υπάρχουν συνεννοήσεις  με τη ΔΕΜΑ και σύντομα θα υπάρξει αποτέλεσμα. Από τα 13 αθλήματα που είχαν συμπεριληφθεί στον φάκελο διεκδίκησης οι άνθρωποι της διοργάνωσης θα πρέπει να καταλήξουν σε 10. «Αυτά που έχουν κλείσει είναι τα πέντε αθλήματα beach:  Tennis, soccer, handball, volley και wrestling. Αυτά θα γίνουν μια ενότητα καθώς στόχος είναι  αυτός ο «βούρκος» του παλαιού κολυμβητηρίου (της Αγυιάς) να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα μπορεί να φιλοξενεί τέτοιου είδους αθλήματα και για άλλες διοργανώσεις», τονίζει ο κ. Μενεγής.

Αναφορικά τώρα με τα έργα ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων εξήγησε ότι η φύση αυτών των παρεμβάσεων και των γηπέδων που είναι να γίνουν είναι ελαφριές κατασκευές που έχουν να κάνουν μ’ επιχωματώσεις, ασφαλτοστρώσεις, δεν είναι κάποια γήπεδα όπως το Πεπανός ή το Παμπελοποννησιακό. «Άρα θεωρώ ότι μετά τον Φλεβάρη  είναι η διαδικασία, ωστόσο από τώρα που φτιάχνεται master plan, αυτό θα μας υποδείξει πώς θα κινηθούμε. Είναι υποχρεωμένοι να μας δώσουν σαφές χρονοδιάγραμμα, κοστολόγια κ.α.. Αυτό λοιπόν θα το πούμε σε μια επόμενη συζήτηση», υπογράμμισε ο κ. Μενεγής.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής θα στεγαστούν σε χώρο αρκετών τετραγωνικών που παραχωρεί η διοίκηση του ΠΕΑΚ στο κολυμβητήριο Πεπανός.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)