to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 23.07.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Πάτρα: Ο ΕΟΠΥΥ ενέκρινε το κονδύλι για το προσθετικό μέλος του δημοτικού υπαλλήλου που ακρωτηριάστηκε

Τη διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να εγκριθεί η πίστωση για την τοποθέτηση του προσθετικού μέλους στον υπάλληλου του Δήμου Πατρέων που ακρωτηριάστηκε εν ώρα εργασίας του, εξήγησε μιλώντας Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7, ο Αχαιός αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπολος.


Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων δεν χρειαζόταν καμία ιδιαίτερη προσπάθεια από κανέναν για να φθάσουμε στο αίσιο τέλος, υπογραμμίζοντας ότι ο κοινοβουλευτικό έλεγχος που έγινε για το θέμα από Αχαιό βουλευτή δεν επέσπευσε τις ήδη δρομολογημένες διαδικασίες. 

«Ο άνθρωπος αυτός, εφόσον είναι ασφαλισμένος, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες μέσω του ΕΟΠΥΥ της Πάτρας προς την κεντρική υπηρεσία. Το θέμα, σε συνεννόηση την αρμόδια υπηρεσία, ήρθε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ και ο Οργανισμός ενέκρινε τη δαπάνη. Συνεπώς δεν χρειάζεται να πανηγυρίζει κανείς. Εγώ απλά για την ιστορία να πω ότι το πρώτο ενδιαφέρον το έδειξαν, ο ίδιος ο εργάτης και η σύζυγός του, που είχαν πάει στον Γραμματέα το υπουργείου Εργασίας ο οποίος και μου τηλεφώνησε.

Μίλησα και με την σύζυγο του άτυχου εργάτη και τους είχα εξηγήσει ότι πρέπει να καταθέσει τα χαρτιά, με όλα τα δικαιολογητικά και τις ιατρικές γνωματεύσεις για να φαίνεται ποια είναι η πραγματική βλάβη που είχε υποστεί. Αυτά έπρεπε να κατατεθούν στον ΕΟΠΥΥ και μετά να έρθουν στην κεντρική διοίκηση. Στο ενδιάμεσο διάστημα είχε υπάρξει το ενδιαφέρον του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη μιας και ήταν εργάτης του Δήμου. Είχαμε μιλήσει και με τον Δήμαρχο, του είχα εξηγήσει πώς πρέπει να κινηθεί ο άνθρωπος. Πράγματι όλες οι ενέργειες έγιναν όπως προβλέπεται και υπήρξε αίσιο τέλος στο αίτημά του με την έννοια ότι εγκρίθηκε αμέσως από το Δ.Σ. του Οργανισμού διότι ο ΕΟΠΥΥ αυτό τον σκοπό έχει να ικανοποιεί τις ανάγκες του κάθε δικαιούχου», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεπώς σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, δεν χρειαζόταν καμία κοινοβουλευτική παρέμβαση, ούτε επιταχύνθηκε η διαδικασία του ΕΟΠΥΥ επειδή υπήρξε ενδιαφέρον από Αχαιό βουλευτή.

«Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος γίνεται μόνο για ενημέρωση και όχι για να πιέσει ο Υπουργός τον Οργανισμό να εγκρίνει το αίτημα. Από την στιγμή που ήταν δίκαιο και ιατρικά ενδεδειγμένο εγκρίθηκε η δαπάνη γιατί πρόκειται για αντικατάσταση μέλους που θα είναι και λειτουργικό όχι απλά στατικό. Η δαπάνη είναι αυτή που μας κατέθεσε ο εργάτης του Δήμου έπειτα από έρευνα αγοράς που έκανε για να ξέρουμε κι εμείς τι πρέπει να εγκρίνουμε. Με το που έγινε εισήγηση πέρασε ακαριαία γιατί ήταν δίκαιο αίτημα και υποχρέωση του Οργανισμού να το ικανοποιήσει. Από εδώ και πέρα έχουν την προσφορά του παρόχου που θα του προσαρμόσει στο χέρι το μέλος και μετά, επειδή υπάρχουν πλέον συμβεβλημένοι πάροχοι, η δαπάνη θα χρεωθεί από τον πάροχο στον ΕΟΠΥΥ και θα αποζημιώσουμε την εταιρεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)