to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 09.05.2018

Κοινωνία

Πάτρα: Μεταφέρθηκαν σε χώρους φιλοξενίας 260 μετανάστες που έμεναν σε παλιά εργοστάσια

Στην Πάτρα βρέθηκαν σήμερα ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας και η γενική επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους αρχών και φορέων, για το ζήτημα του μεταναστευτικού.


Ειδικότερα, κατά την διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη ανέφερε ότι ήδη 260 μετανάστες έχουν μεταφερθεί οικιοθελώς από τους χώρους των πρώην εργοστασίων ΑΒΕΞ και «Λαδόπουλου», ενώ ο Μιλτιάδης Κλάπας είπε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την μεταφορά των μεταναστών σε νόμιμους χώρους φιλοξενίας, εκτός νομού Αχαΐας, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, ο τελικός στόχος είναι να σταματήσουν να υπάρχουν αυτοί οι άτυποι καταυλισμοί, οι οποίοι, όπως σημείωσε, προσβάλλουν και την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων, αλλά και τους στοιχειώδεις κανόνες ανθρώπινης διαβίωσης. Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος αναφέρθηκε «στην ανάγκη άμεσης εφαρμογής καθολικά του σχεδίου που περιλαμβάνει την μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών σε νόμιμους χώρους φιλοξενίας που υπάρχουν στην ηπειρωτική χώρα», προσθέτοντας ότι «κάθε άλλη καθυστέρηση, μπορεί να επιφέρει επιμέρους κλιμάκωση των φαινομένων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα».

Ακόμη, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος είπε ότι «πρέπει να φροντίσουμε ως πολιτεία να διαβιώνουν οι μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων είναι ανήλικοι, σε χώρους που έχουν κατασκευαστεί γι αυτό το σκοπό και όχι σε ερείπια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει κάθε στιγμή η σωματική τους ακεραιότητα». Επίσης, ο Μιλτιάδης Κλάπας και η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη συναντήθηκαν στο νέο λιμάνι της Πάτρας με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Νίκο Κοντοέ, όπου ενημερώθηκαν σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει και λαμβάνει ο ΟΛΠΑ, για την προστασία του λιμανιού.

Επίσης, η αντιστράτηγος της Αστυνομίας είχε συναντήσεις με τις εισαγγελικές αρχές, ενώ τόσο ο Μιλτιάδης Κλάπας, όσο και η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη είπαν ότι θα επισκεφθούν σύντομα και πάλι την Πάτρα, προκειμένου να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα του προς υλοποίηση σχεδίου. Τέλος, να σημειωθεί, ότι αύριο το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, συνοδευόμενος από εκπροσώπους φορέων και κατοίκων των νότιων συνοικιών της Πάτρας.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

tags: Πάτρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)