to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 05.05.2015

πηγή: patrastimes

Κοινωνία

Πάτρα: Με ανασφάλιστους οδηγούς τα τουριστικά λεωφορεία της Αχαΐας

Ανασφάλιστοι εργάζονται οι περισσότεροι από τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων της Αχαΐας


Ανασφάλιστοι εργάζονται οι περισσότεροι από τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων της Αχαίας, σε ποσοστό μάλιστα που αγγίζει το 40-50%, όπως κατήγγειλε στο «patrastimes.gr», ο πρόεδρος του συλλόγου Άκης Κυπριανίδης, εξηγώντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είτε δεν έχουν προσωπικό, είτε απλώς αδιαφορούν στις καταγγελίες που έχουν στα χέρια τους.
Τα τουριστικά λεωφορεία μεταφέρουν εκατοντάδες τουρίστες κάθε καλοκαιρινή περίοδο και σε περίπτωση ατυχήματος οι οδηγοί είναι ανυπεράσπιστοι αφού θα κατηγορηθούν για συνυπαιτιότητα, που δεν κατήγγειλαν εγκαίρως τις συνθήκες εργασίας τους.


«Αυτή τη στιγμή σε τοπικό επίπεδο, η πλειοψηφία των οδηγών είτε είναι με 4ωρες συμβάσεις εργασίας, που κανονικά απαγορεύεται από τη νομοθεσία, αλλά οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων εκμεταλλεύονται παραθυράκι του νόμου και τους προσλαμβάνουν 6-10το πρωί. Υπάρχουν όμως και οδηγοί από άλλα επαγγέλματα, οι οποίοι ουσιαστικά για το κράτος είναι αόρατοι, αφού υπάγονται εξ ολοκλήρου στην μαύρη εργασία!», τόνισε ο κ. Κυπριανίδης, συνεχίζοντας: 
«Έχουμε καταθέσει έγγραφες μηνυτήριες αναφορές με συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα στον εισαγγελέα, στο ΙΚΑ και στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά ανταπόκριση καμία. Μέχρι και θύματα ξυλοδαρμού έχουμε πέσει τόσο εγώ όσο και ο προηγούμενος πρόεδρος του συλλόγου, αλλά και πάλι αποτέλεσμα μηδέν. Και όλα αυτά ενώ το κράτος θεωρεί τον τουρισμό τη μεγαλύτερη σε έσοδα βιομηχανία της χώρας…Πώς; Με ανασφάλιστο και μαύρο προσωπικό, με ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς εργαζομένων;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)