to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:27 | 11.04.2021

Κοινωνία

Πάτρα: Εστία κορωνοϊού η νεφρολογική κλινική στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Ελλιπή μέτρα προστασίας των ασθενών και του υγειονομικού προσωπικού καταγγέλλουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Παρά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοιού στην νεφρολογική κλινική δεν έγινε σωστή απολύμανση του χώρου νοσηλείας των ασθενών, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν εργαζόμενοι


Ο συγχρωτισμός των ασθενών διαφόρων παθήσεων και ειδικοτήτων, τόσο του χειρουργικού όσο και του παθολογικού τομέα, έχει προκαλεσει «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊου, σε ασθενείς αλλά και υγειονομικό προσωπικό στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Εδώ και περίπου 10 ημέρες προσβλήθηκαν από κορωνοϊό ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό, χωρίς ωστόσο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να γίνει απολύμανση του χώρου όπου συνέχισαν να νοσηλεύονται ασθενείς, όπως αναφέρουν στο Left εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο νοσοκομείο έχουν συμπτυχθεί στον ίδιο όροφο γυναικολογικά περιστατικά με ασθενείς της χειρουργικής, ενώ σε άλλο όροφο νοσηλεύονται από κοινού παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά με ύποπτα κρούσματα.

Προς τα τέλη Μαρτίου παρατηρήθηκε έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού σε νεφρολογικούς ασθενείς, καθώς και σε υγειονομικό προσωπικό και  συγγενείς τους. Παρά το γεγονός αυτό, δεν απολυμάνθηκαν οι θάλαμοι με ειδικό συνεργείο και το προσωπικό δεν τέθηκε σε καραντίνα. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν εργαζόμενοι του «Αγίου Ανδρέα», με εντολή της διοίκησης σημειώθηκε πως δεν χρειάζεται να γίνεται έλεγχος στο προσωπικό ή στους εξωτερικούς χρόνιους ασθενείς όταν προσέρχονται στο νοσοκομείο για θεραπεία, αν έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν με την δεύτερη δόση του εμβολίου ή αν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και παραμένουν ασυμπτωματικοί. 

Για 20 θετικά κρούσματα στη Νεφρολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ο «Άγιος Ανδρέας» κάνει λόγο το Σωματείο εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους έχουν βρεθεί θετικοί 9 ασθενείς, 2 αιμοκαθαιρόμενοι, 2 νοσηλευτές, 1 γιατρός και πάνω από 6 συνοδοί ασθενών.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων «Ιπποκράτης»:

ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ: ΠΟΛΛΑ τα ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – ΛΙΓΑ τα ΜΕΤΡΑ…
Κάνουμε γνωστό σε όλους τούς Συναδέλφους ότι ο Κορονοϊός συνεχίζει να κτυπά τον χώρο μας.

Αν όχι καθημερινά, αλλά αρκετά συχνά έχουμε κρούσματα σε Συναδέλφους.

Εμβολιασμένους και μη, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό δυστυχώς πάνω από 100. Κρούσματα έχουμε και στον ΝΕΦΡΟ, σε Ασθενείς, συνοδούς αλλά και Συναδέλφους και μάλιστα σε αρκετά μεγάλο αριθμό.

Παρά τα πολλά περιστατικά, 9 Ασθενείς, πάνω από 6 οι συνοδοί, 2 αιμοκαθαιρόμενοι, 2 Νοσηλεύτριες, 1 Ιατρός, όπως ενημερωθήκαμε δεν έγιναν τα ενδεδειγμένα. Καμία απολύμανση, πέρα από τον γνωστό καθαρισμό με χλωρίνη και δυστυχώς μέχρι εκεί...

Το μόνο που ήταν σε αφθονία είναι η μυστικοπάθεια…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)