to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:25 | 25.07.2013

Κοινωνία

Πάτρα: Επεισόδια και τραυματίες μετά από νέα πατριδοκάπηλη φιέστα της Χρ. Αυγής

Μια αλυσίδα γεγονότων που κατέληξε στον τραυματισμό τριών ατόμων πυροδότησε η χθεσινή πατριδοκάπηλη φιέστα των χρυσαυγιτών στην Πάτρα με την «επιμνημόσυνη δέηση» για τους πεσόντες στην Κύπρο Αχαιούς.


Η Χρυσή Αυγή είχε αποφασίσει χθες να πραγματοποιήσει άλλη μια κακόγουστη φιέστα, με τελετή για τους πεσόντες στην Κύπρο αχαιούς, στις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης, στο ανάλογο μνημείο στο γήπεδο της Αγυιάς.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, αντεξουσιαστές προσπάθησαν νωρίτερα το απόγευμα να μπουν στο χώρο ώστε να ακυρώσουν την πατριδοκάπηλη φιέστα από τους απόγονους των ταγματασφαλιτών, αλλά απωθήθηκαν από πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το γνωστό, κακής αισθητικής τελετουργικό των χρυσαυγιτών πραγματοποιήθηκε (δείτε φωτ. αριστερά), ενώ γύρω από τον χώρο υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Αργότερα, νωρίς το βράδυ, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 3 χρυσαβγίτες δέχτηκε επίθεση από άτομα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο εξ αυτών ελαφρύτερα και ένας ακόμη, 60χρονος, σοβαρότερα. Σύμφωνα με το Patrastimes.gr, το επεισόδιο ξεκίνησε «όταν οι χρυσαυγίτες πέρασαν με ΙΧ τους, μετά την δέηση στους Αχαιούς πεσόντες, από την πλατείας Όλγας και έγιναν αντιληπτοί από τους αναρχικούς. (...)

»Με τραύματα στο κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια μεταφέρθηκαν οι τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο. Η κατάσταση των δύο ήταν ελαφριά, ενώ η σε σοβαρότερη κατάσταση τραυματίστηκε  ο τρίτος επιβαίνων στο αυτοκίνητο, ένας 60χρονος, καθώς φέρει τραύματα στον θώρακα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Η αστυνομία προχώρησε σε πολλαπλές προσαγωγές, που έχουν φτάσει τις 25, το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, σήμερα:

«Χθες (24-7-2013) και ώρα 21:15, στην Οδό Αράτου στην Πάτρα, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε ημεδαποί (τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα) δυο εκ των οποίων φορούσαν διακριτικά πολιτικού κόμματος δέχθηκε επίθεση από  τριάντα περίπου άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες ενώ κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα και σιδερένια αντικείμενα.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν τρεις επιβάτες του οχήματος οι οποίοι διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών και οι δυο εκ των οποίων παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ παράλληλα προκλήθηκαν και σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα.

Από τις αστυνομικές αρχές ενεργήθηκαν 25 προσαγωγές ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών».

Πηγές: patrastimes.gr, thebest.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)