to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:09 | 16.05.2023

Κοινωνία

Πάτρα: Εγκλωβισμένοι πολίτες σε τρένο του προαστιακού λόγω βλάβης

Νέο περιστατικό με τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προέκυψε την Δευτέρα 15/05/23 στην Πάτρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τρένο του προαστιακού ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης, στο ύψος της Κανελλοπούλου, σε σημείο όπου δεν υπήρχε σταθμός με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποβιβαστούν οι πολίτες.

Οι πόρτες δεν άνοιγαν συνεπώς, οι επιβάτες δεν μπορούσαν να αποβιβαστούν. Στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία, η πυροσβεστική και  το ΕΚΑΒ, καθώς κάποιοι από τους εγκλωβισμένους επιβάτες πανικοβλήθηκαν, ενώ υπήρξε και περιστατικό με άτομο το οποίο έπαθε κρίση πανικού και χρειάστηκε την βοήθεια των διασωστών.

Οι επιβάτες τελικά αποβιβάστηκαν στην Αγυιά στη μέση της αρχικής διαδρομής, ενώ ανέφεραν οτι δεν υπήρξε ενημέρωση για το αν και πότε θα περάσει η επόμενη αμαξοστοιχία.

Δείτε το βίντεο:

Οι εργαζόμενοι του τοπικού ΟΣΕ είχαν ειδοποιήσει εδώ και καιρό, μετά από την τραγωδία στα Τέμπη, ότι αν δεν υπάρξει ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού σε ότι αφορά τη συντήρηση της γραμμής, αλλά και του συστήματος των ΑΣΙΔ, τότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια των επιβατών τους επόμενους μήνες.

Λίγο χρονικό διάστημα μετά φαίνεται ότι δεν έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους. Η μία βλάβη από την στιγμή που ξεκίνησε και πάλι την λειτουργία του το τρένο του Προαστιακού διαδέχεται την άλλη. Από το κομμάτι που αποκολλήθηκε από την γραμμή στο βόρειο τμήμα, μέχρι και τα όσα γίνονται κάθε τόσο με τις μπάρες στις διαβάσεις, ειδικότερα στο τμήμα Ρίο – Άγιος Ανδρέας όπου υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις που λειτουργούν χειροκίνητα.

Να σημειώθεί ότι σε νέα 24ωρη κινητοποίηση στις 30/5/23 προχωρούν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά το νέο φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκης για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα με 57 νεκρούς στα Τέμπη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)