to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:06 | 28.06.2014

πηγή: patrastimes

Κοινωνία

Πάτρα: Δεν θέλουμε τους χρυσαυγίτες ούτε στη γειτονιά μας, ούτε και στις ζωές μας!

Και νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι κάτοικοι της Παντάνασσας μαζί με τα μέλη του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου "επί τα πρόσω" που στεγάζεται στην οδό Πατρέως, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη μετακόμιση των γραφείων της Χρυσής Αυγής.


Και όλα αυτά τη στιγμή που ήλθε μόλις χθες η καταγγελία από τη νεολαία Πατρας του ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση σε νεαρό - μέλος της, από μέλη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Παντάνασσας, το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει επίθεση σε μέλος της από μέλη της "Χρυσής "Αυγής και αναφέρει:

«Το βράδυ της Πέμπτης 26/6 τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στη Παντανάσσης σε μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας. Να αναφέρουμε ότι στο σημείο αυτό έχουν μετακομίσει τα γραφεία της Χ.Α. και από τη γειτονιά υπάρχουν ήδη αντιδράσεις με δημιουργία συνέλευσης και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για να σπάσουν το κλίμα τρομοκρατίας.

Το περιστατικό αυτό βίας δε το θεωρούμε μεμονωμένο αλλά την αρχή μιας σειράς "δράσεων" της φασιστικής συμμορίας στη περιοχή για να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται στη παρουσία τους.

Καλούμε τη νεολαία και το κόσμο της Πάτρας να συμμετάσχει στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες της γειτονίας σπάζοντας στη πράξη τη διαδικασία γκετοποίησης της περιοχής που θέλει να πετύχει η συμμορία».

Και νέες κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο

Στο μεταξύ στη δεύτερη ανοικτή συνέλευση που έγινε με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, γειτόνων, αλληλέγγυων, αντιφασιστών και συλλογικοτήτων της ευρύτερης περιοχής, προέκυψε η ανάγκη για συνέχιση των ενημερωτικών δράσεων στη γειτονιά και για ακόμα περισσότερες κινήσεις επανοικειοποήσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του χώρου «επί τα πρόσω», των δημόσιων χώρων της περιοχής, αντιφασιστικής δράσης, συλλογικής ζωής, δημιουργίας και αγώνα.

Έτσι, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ενημερωτική εξόρμηση στη γειτονιά και συγκέντρωση - μικροφωνική στην πλατεία της Παντάνασσας σήμερα Σάββατο 28 Ιουνίου στις 11 το πρωί, ενώ αύριο Κυριακή 29 Ιούνη και ώρα 7 μ.μ. θα γίνει εκ νέου νέα ανοικτή συνέλευση στην πλατεία και θα ακολουθήσει συλλογική κουζίνα.

Στο πλαίσιο της συνέχισης των κινήσεων στη γειτονιά προγραμματίζεται και η διοργάνωση ενός αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού φεστιβάλ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Για να χτίσουμε γειτονιές αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και συλλογικής δράσης σπάζοντας το φόβο!

Όπως αναφέρεται σε απόσπασμα από το κείμενο της συνέλευσης γειτονιάς: «Στη γειτονιά μας δε χωράνε! Θα παλέψουμε συλλογικά για να φύγουν από τους χώρους στους οποίους ζούμε, εργαζόμαστε και δημιουργούμε. Απέναντι στο φόβο, το μίσος και τον κανιβαλισμό που θέλουν να μας επιβάλλουν, θα μετατρέψουμε τη γειτονιά σε χώρο πολύμορφων δράσεων αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και συλλογικοποίησης δίνοντας της ζωή. Δεν τους θέλουμε ούτε στη γειτονιά μας, ούτε και στις ζωές μας!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)