to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:23 | 05.11.2014

πηγή: thebest.gr

Πολιτική

Πάτρα: Δεν ανοίγει το Παράρτημα του Πανεπιστημίου ο Πελετίδης (ενημέρωση - βίντεο)

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν έξω απο το χώρο αυτό, όπως δηλαδή έγινε και πέρυσι


Νέα ανακολουθία από τη νέα δημοτική αρχή, αυτή τη φορά σε ό,τι έχει να κάνει με το Παράρτημα του Πανεπιστημίου. Δεν ανοίγει το Παράρτημα του Πανεπιστημίου ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, επειδή όπως είπε το κτίριο είναι σε πολύ κακή κατάσταση και δεν μπορεί να γίνει η χρήση του. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν έξω απο το χώρο αυτό, όπως δηλαδή έγινε και πέρυσι επί Δημαρά.

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο ο Δήμαρχος απαντώντας στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη Κώστα Σπαρτινού.

Η δημοτική αρχή ως αντιπολίτευση είχε ταχθεί κατά του κλεισίματος του Παραρτήματος το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς του αντιστασιακού κινήματος και των αγώνων των φοιτητών ενάντια στην χούντα.

Μετά την ανακοίνωση στο Δημοιτκό Συμβούλιο ήρθε και το σχετικό δελτίο Τύπου από τον Δήμο το οποίο έχει ως εξής:

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ενημερώνοντας πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το Παράρτημα του Πανεπιστημίου της Πάτρας επί της οδού Κορίνθου και το αν θα ανοίξει ή όχι για την 41η επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου, έκανε γνωστό ότι το Παράρτημα όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να ανοίξει και να φιλοξενήσει εκδηλώσεις, δεδομένου ότι είναι εσωτερικά κατεστραμμένος.

«Δεν μπορούμε –τόνισε- να τον ανοίξουμε, απλά για να πούμε ότι τον ανοίξαμε και να τον παραδώσουμε σε αυτή την κατάσταση. Χρειάζονται πολύ σοβαρές παρεμβάσεις, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τις κάνει ο Δήμος αποκλειστικά με δικά του κονδύλια. Όσο για τις όποιες δυνατότητες μελλοντικής του αξιοποίησης, θα τις συζητήσουμε με τον λαό της πόλης μας, τους φοιτητικούς και άλλους συλλόγους, καθώς και τους φορείς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού του λαϊκού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου για φέτος, θα αποδοθεί μόνο ο εξωτερικός χώρος του Παραρτήματος», αποσαφήνισε ο Δήμαρχος Πατρέων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)