to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:15 | 18.10.2017

Κοινωνία

«Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη»: Ο εισαγγελέας έχει το λόγο και μάλιστα έχει καθυστερήσει

«Απαιτείται η πλήρης και σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών και των αιτιών του τραγικού εργατικού ατυχήματος», τονίζεται σε κοινό δελτίο Τύπου των παρατάξεων «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» και «Αγωνιζόμενοι Πολίτες»


Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το βαρύ τραυματισμό του συνάδελφου εργαζόμενου στη καθαριότητα του δήμου και την αμέριστη συμπαράσταση μας σε αυτόν και την οικογένεια του.

Απαιτείται η πλήρης και σε βάθος διερεύνηση  των συνθηκών και των αιτιών του τραγικού εργατικού ατυχήματος.

Απαιτείται να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση.

 Η  μέχρι στιγμής σιωπή των υπευθύνων των δικαστηρίων για το είδος των υλικών κατάσχεσης που «απέστειλαν ελαφρά τη καρδία» στη ΞΕΡΌΛΑΚΑ για καταστροφή είναι προβληματική και προδήλως εγκληματική. Η διαχείριση και η καταστροφή των κατασχεμένων δεν μπορεί να γίνεται με το κιλό! χωρίς κατάλογο περιγραφής ονομαστικό και έγγραφο παράδοσης και παραλαβής.

Είναι εγκληματικό να οδηγούνται σε χώρο αποκομιδής απορριμμάτων υλικά όπως πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, όπλα . Δεν μπορεί να γίνεται πλιάτσικο  με τη ζωή των εργαζομένων.

Ο εισαγγελέας έχει το λόγο και μάλιστα έχει καθυστερήσει.

 Ο Δήμος οφείλει να φωτίσει όλες τις πλευρές αυτής της περίεργης υπόθεσης που στοίχισε τον ακρωτηριασμό ενός εργαζόμενου και μόνο από τύχη δεν συνέβη κάτι τραγικότερο.

Οφείλει να ανατρέξει στις διαδικασίες παράδοσης και παραλαβής και πως τηρούνται, καθώς και στην ενημέρωση και τη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων.

 Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)