to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 25.02.2023

Κοινωνία

Πατήσια: Συνελήφθη 15χρονος που μαχαίρωσε 16χρονο στον πνεύμονα για να του πάρει το κινητό

Ο 15χρονος μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα επιχείρησαν να κλέψουν το κινητό του 16χρονου. Σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, οπλοφορία και απείθεια.


Ένας 15χρονος, ο οποίος μαχαίρωσε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έναν 16χρονο στα Πατήσια, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τραύμα στον πνεύμονα, συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου από άνδρες της Ασφάλειας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε βάρος του 15χρονου που συνελήφθη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ασκήθηκαν διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για απείθεια. Ο δράστης αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ρουχισμός που έφερε κατά τη στιγμή της επίθεσης.

Ο 15χρονος μαζί με ακόμα τέσσερα άτομα στα Πατήσια, προσέγγισαν απειλητικά τον 16χρονο και έναν φίλο του, στους οποίους επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά. Οι ανήλικοι προσπάθησαν αρχικά να απομακρυνθούν τρέχοντας από το σημείο.

Οι δράστες φέρονται να τους κυνήγησαν, να ακινητοποιούν τον 16χρονο και με χρήση μαχαιριού, ένας εκ των δραστών, τον τραυμάτισε στα πλευρά, την πλάτη, το δεξί κάτω άκρο και του αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 15χρονο ως δράστη της επίθεσης με το αιχμηρό αντικείμενο.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και οδηγήθηκε στην ανωτέρω υπηρεσία, όπου αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του κατηγορούμενου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ρουχισμός που έφερε κατά τη στιγμή της επίθεσης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών συνεχίζεται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)