to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 20.07.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Πατέρας Κατερίνας Στεφανίδη: Αν έχει λίγη τσίπα ο Πατούλης να παραιτηθεί σήμερα

Έκρηξη κατά του «γαλάζιου» Περιφερειάρχη - Είναι άχρηστος, ήξερε μόνο να κατηγορεί την Δούρου - Εμφανής προσπάθεια δημοσιογράφων να τον σταματήσουν


Οι δημοσιογράφοι του Alpha θεώρησαν ότι ήταν μια καλή ιδέα να βγάλουν στον αέρα τον πατέρα της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη του επί κοντώ Γ. Στεφανίδη, καθώς το σπίτι της οικογένειας βρίσκεται στις περιοχές που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά, στο Πανόραμα Παλλήνης. Ωστόσο δεν περίμεναν ότι ο Γ. Στεφανίδης θα ξεσπούσε κατά της ανικανότητας της Περιφέρειας και του «γαλάζιου» περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, αδιαφορώντας για τις προσπάθειές τους να τον σταματήσουν.

«Θέλω να πω συγχαρητήρια στον κύριο Πατούλη, γιατί είναι ένας άχρηστος Περιφερειάρχης, επώνυμα το λέω. Πρέπει να παραιτηθεί αυτή την στιγμή, αν θέλει να λέγεται άνθρωπος που έχει πάνω του λίγη τσίπα. Ήξερε μόνο να κατηγορεί στις άλλες κυβερνήσεις, την προηγούμενη Περιφερειάρχισσα. Και τώρα είναι ανύπαρκτος. Το μόνο που έκανε είναι να βγάζει φωτογραφίες», είπε ο κ. Στεφανίδης.

Η ρεπόρτερ προσπάθησε να τον σταματήσει, λέγοντας ότι «το μέτωπο της φωτιάς είναι λίγο δύσκολο», αλλά ο κ. Στεφανίδης δεν πτοήθηκε: «ναι, όπως και το χιόνι ήταν δύσκολο ... και για τα χιόνια ήταν δύσκολα με τον Πατούλη. Δεν μας έφερε τον κ. Συνολάκη που σε δέκα λεπτά θα μας έσωνε. Δυστυχώς, δεν ήρθε ο Συνολάκης».

Τόσο στο στούντιο όσο και στο σημείο του ρεπορτάζ, οι άνθρωποι του Alpha πάλευαν να περιορίσουν την ζημιά, με αναφορές σε «αγανάκτηση που έχουν όλοι οι πολίτες», ο κ. Στεφανίδης ωστόσο επέμεινε ότι «περιμένω την παραίτηση του κυρίου Πατούλη σήμερα», πάνω από την φωνή της ρεπόρτερ ότι «ευτυχώς περιορίστηκε η φωτιά», ενώ από το στούντιο έλεγαν ότι «σώθηκε το σπίτι των γονιών της» Κ. Στεφανίδη.

Αφορμή του ρεπορτάζ ήταν τα tweet που έκανε χτες η μητέρα της πρωταθλήτριά μας, Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, όπου αρχικά έκανε έκκληση για βοήθεια, γράφοντας «Καιγόμαστε! Ένα πυροσβεστικό στην Χειμάρρας!» και αργότερα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Βλέπω live στον Alpha να καίγομαι. Το νερό τελείωσε».

Ο κ. Στεφανίδης εξήγησε ότι η γυναίκα του έκανε έκκληση μέσω Twitter «γιατί δεν υπήρχε κανένα πυροσβεστικό. Το πρωί πέρναγαν κάτι canadair που έριχναν από ύψος ενός χλμ. το νερό, μπορεί να είχαν πρόβλημα με τους ισχυρούς ανέμους, οι άνθρωποι το πάλευαν».

«Το σπίτι δεν κάηκε, κάηκαν διπλανά και απέναντι σπίτια», όπως διευκρίνισε, προσθέτοντας για την σύζυγό του ότι «το πρωί την έδιωξα και έμεινα εδώ με γείτονες να παλεύουμε μόνοι μας, με φτυάρια να ρίχνουμε χώμα στη φωτιά. Γιατί δεν υπήρχε ούτε νερό, υπήρχε διακοπή και ρεύματος και νερού. Δεν υπήρχε τίποτα, μόνοι μας με κάτι φτυαράκια».

Η Κατερίνα Στεφανίδη αυτές τις ημέρες είναι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στις ΗΠΑ (στο Γιουτζίν του Όρεγκον) και όπως είπε ο πατέρας της, «μάλλον τέτοια ώρα θα κοιμάται ... χθες το βράδυ μιλήσαμε και μας είπε "τι γίνεται με τις φωτιές;". Της είπαμε "μην ανησυχείς, είναι μακριά". Τελικά, μέχρι το πρωί ήρθανε δίπλα μας, καήκανε τα σπίτια».

Σημείωσε επίσης ότι «τώρα έρχονται συνεχώς canadair και κάνουν ρίψεις στα ήδη καμένα για να μην γίνουν αναζωπυρώσεις. Όταν καιγόντουσαν, δεν είχαμε ρίψεις. Τώρα στα ήδη καμένα περνάνε συνεχώς και ρίχνουν». «Από τις 5, 6 το πρωί περιμέναμε, όταν ξημέρωσε, να γίνουν ρίψεις. Δεν ήρθε τίποτε» ενώ στη συνέχεια, η φωτιά «σιγά-σιγά, πλησίασε σε εμάς. Δεν μπορείτε να καταλάβετε με τι ταχύτητα πήγαινε η φλόγα. Έτρεχες με το αυτοκίνητο και σε ξεπέρναγε η φλόγα, δίπλα σου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)