to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 07.12.2022

Κοινωνία

Πατέρας 16χρονου: «Σκότωσε το παιδί που μεγάλωσα με τη φτώχεια μου» - «Απόπειρα συγκάλυψης» βλέπει ο δικηγόρος της οικογένειας

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν το πρωί της Τετάρτης οι γονείς του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού, στη διάρκεια καταδίωξης - «Το μεγάλωσα με τη φτώχεια μου, δεν έπρεπε να το σκοτώσει» τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα του παιδιού


φωτ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

«Ζητάμε δικαιοσύνη», ανέφεραν οι γονείς του 16χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού, στη διάρκεια καταδίωξης, και νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς του 16χρονου βρέθηκαν νωρίτερα στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου συνοδεία του δικηγόρου τους δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), εναντίον του 32χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (απολογείται την Παρασκευή).

Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: Απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ. για τον πυροβολισμό

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορος της οικογένειας Θεόφιλος Αλεξόπουλος, έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης από την Ελληνική Αστυνομία σε ό,τι αφορά στο συμβάν. «Όταν υπάρχει επίσημη δήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας ότι δήθεν υπήρχε προσπάθεια εμβολισμού μηχανής της ΕΛ.ΑΣ. και δεν αναφέρεται ότι το παιδί τραυματίστηκε από πυροβολισμό, δηλώνει συγκάλυψη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος.

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις ατόμων της φυλής Ρομά ανά την Ελλάδα, ο συνήγορος της οικογένειας τόνισε πως «εμείς δεν είμαστε εδώ για να καλέσουμε σε κινητοποιήσεις ούτε να δικαιολογήσουμε αντιδράσεις. Οι πρώτοι που δεν καταδικάζουν είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Το αφήγημα είναι γνωστό. Υπάρχει μία ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα πίσω στο κεφάλι. Είναι μία βολή εξουδετέρωσης. Η σκέψη μας είναι μαζί του, περιμένουμε ένα θαύμα».

«Σκότωσε το παιδί που μεγάλωσα με τη φτώχεια μου»: Τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα του 16χρονου

«Το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα. Γιατί πυροβόλησε ένα 16χρονο, το μεγάλωσα με τη φτώχεια μου, ο γιος μου ήταν το καλύτερο παιδί... Αν κι έκανε αυτό που έκανε, ζητάμε συγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου, να το πυροβολήσει και να το σκοτώσει...», ήταν τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα του 16χρονου στους δημοσιογράφους:

Στην ερώτηση δημοσιογράφου, για τους Ρομά σε όλη την Ελλάδα που έχουν ξεσηκωθεί γι' αυτό που έγινε στον Κώστα, ο πατέρας του 16χρονου είπε: «Το ξέρω, και το βλέπω, και τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό που κάνουνε για τον γιο μου...», πριν αποχωρήσει εμφανώς ανήμπορος να πει οτιδήποτε άλλο.

Η μητέρα του 16χρονου είπε, όταν ρωτήθηκε για το πώς πάει η υγεία του παιδιού της, πως «δεν είναι εντάξει, χάλια είναι...».

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά: «Για 20 ευρώ δεν αφαιρείς μια ζωή, μπορούσαν να το αποφύγουν» ...

Για μια κατάσταση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά «Μ. Αλέξανδρος», Παναγιώτης Σαμπάνης αναφερόμενος στον πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό 16χρονος στη Θεσσαλονίκη. «Η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Προσπαθούμε να εμψυχώσουμε λίγο τους γονείς και τη γυναίκα του. Είναι μια δύσκολη μέρα σήμερα για το παιδί. Θα πάμε όλοι στο. Ιπποκράτειο Νοσοκομείο να πληροφορηθούμε ποια είναι η κατάσταση του παιδιού», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν έπρεπε να γίνει το συγκεκριμένο συμβάν. Έβαλε βενζίνη, δεν είχε λεφτά, έφυγε το παιδί, μπορούσαν να το αποφύγουν όλο αυτό. Ήξεραν ότι το παιδί ήταν ανήλικο, 16 χρονών, δεν έκανε κανένα έγκλημα. Δεν πλήρωσε τη βενζίνη, αλλά δεν έπρεπε να γίνει καταδίωξη, να υπάρχουν άσχημες προθέσεις, να σκοτώσουν ένα παιδάκι 16 χρονών, μπορούσαν να το αποφύγουν, είχαν την πινακίδα του αυτοκινήτου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ανήλικος δέχτηκε τον πυροβολισμό είπε: «Δεν χτύπησε κανένα μηχανάκι, ούτε αυτοκίνητο της αστυνομίας. Προσπαθούσε να πάει στο σπίτι του και ακριβώς περνώντας τις γραμμές για να στρίψει αριστερά στον οικισμό πυροβολήθηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χτυπήσει στον τοίχο του ξενοδοχείου που βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών».

«Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι να δούμε είναι η υγεία του παιδιού. Δεν πρέπει να κάνουμε ζημιές. Πρέπει να κρατηθούμε. Κάνω έκκληση σε όλους να ηρεμήσουμε», δήλωσε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε ότι «σήμερα, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας έχει εκτάκτως συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για να δούμε τι θα γίνει». «Δεν έχει περάσει ακόμα ένας χρόνος από το συμβάν στο Πέραμα. Επαναλαμβάνεται το ίδιο με το 16χρονο παιδάκι που κάλλιστα μπορούσαν να το αποφύγουν. Μπορούσαν, είχαν τις δυνατότητες. Δεν έκανε ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Έβαλε βενζίνη και έφυγε. Για 20 ευρώ δεν αφαιρείς μια ζωή», κατέληξε. ...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)