to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:31 | 06.07.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Πατέντες εμβολίων: Κόλαφος για την κυβέρνηση - «Άλλα μας έλεγαν οι φαρμακοβιομηχανίες», λέει τώρα η Πελώνη

«Τα Νέα» με το πρωτοσέλιδό τους φέρνουν «Ελληνικά εμβόλια κατά του κορωνοϊου» και αμηχανία στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη - ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Αποδεικνύεται από την ίδια τη ζωή ότι και στο θέμα του εμβολίου τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς αν υπάρχει η βούληση και το σχέδιο, αλλά τίποτα από τα δύο δεν διαθέτει ο κ. Μητσοτάκης»


H αμηχανία χτύπησε «κόκκινο» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο των «Νέων» και την πατέντα εμβολιασμών.

Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα υπό τον τίτλο «Ελληνικά εμβόλια κατά του κορωνοϊου» - «Προς συμφωνία η εξαγορά πατέντας mRNA - Η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία συζητά με δύο αμερικανικές εταιρείες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών».

Τα Νέα

Όπως ήταν αναμενόμενο το εν λόγω πρωτοσέλιδο θύμισε την εποχή που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λοιδορούσε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τις πατέντες των εμβολίων.

Μιλώντας στον ant1 η κυβερνητική εκπρόσωπος και ερωτηθείς για το μέσο που είναι φίλα προσκείμενο στην κυβερνητική γραμμή η Αριστοτελία Πελώνη απέφυγε να απαντήσει, ρίχνοντας την ευθύνη στις φαρμακοβιομηχανίες.

Πιο συγκεκριμένα ερωτηθείσα η Αριστοτελία Πελώνη γιατί αποδοκιμάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πατέντες εμβολίων και τώρα μαθαίνουμε ότι ελληνικές εταιρείες είναι σε διαπραγμάτευση για τα « ελληνικά εμβόλια», η κυβερνητική εκπρόσωπος αρκέστηκε στο ότι «τότε οι φαρμακοβιομηχανίες έλεγαν οι ίδιες ότι δεν μπορούσαν».

Το σημείο που μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι μεταξύ του 10ου -12ου λεπτού στο βίντεο.

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ένας ανεύθυνος που επιλέγει τον διχασμό για να κρύψει την αποτυχία του

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η κατοχύρωση των εμβολίων κατά της πανδημίας ως δημόσιο αγαθό συνεχίζει να αποτελεί άμεση ανάγκη.

Επιπλέον, όμως, αποτελεί και άλλο ένα πεδίο ανευθυνότητας του κ. Μητσοτάκη. Στην Βουλή ο ίδιος μίλαγε ειρωνικά για "εμβολιοδεντρα", στην ευρωβουλή οι ευρωβουλευτές του καταψήφιζαν τις σχετικές προτάσεις και στις τηλεοράσεις οι μονίμως αδιάφοροι υπουργοί του έπαιζαν με τον πόνο του ελληνικού λαού λέγοντας “και τι να την κάνει την πατέντα των εμβολίων η ΕΕ; Κορνίζα;”.

Σήμερα αποδεικνύεται από την ίδια τη ζωή ότι και στο θέμα του εμβολίου τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς. Αν υπάρχει η βούληση και το σχέδιο.

Τίποτα από τα δύο δεν διαθέτει ο κ. Μητσοτάκης: ένας ανεύθυνος που επιλέγει τον διχασμό για να κρύψει την αποτυχία του».

Κ. Αρβανίτης: Τώρα τα γυρίζουν...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)