to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 06.05.2021

Πολιτική

Πατέντες εμβολίων: Αγορά πρότεινε ο Μητσοτάκης και όχι κατάργηση όπως ζήτησε ο Μπάιντεν

Το Μαξίμου έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να υποστηρίξει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε την ιδέα για την άρση της πατέντας από τον Μητσοτάκη


Στο κενό πέφτει η προσπάθεια του Μαξίμου να εμφανίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωτοπόρο της κατάργησης των πατεντών για τα εμβόλια του κορωνοϊού και ούτε λίγο ούτε πολύ ως «μέντορα» του Τζο Μπάιντεν.

Προσπάθεια που για μια ακόμα φορά γίνεται μέσα από παραπληροφόρηση όσον αφορά στις πραγματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γιατί ο πρωθυπουργός δεν τάχθηκε ποτέ υπέρ της άρσης των πατεντών, πρόταση, μάλιστα, την οποία, χαρακτήριζε «αστείο πυροτέχνημα» απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και παίζοντας το ρόλο του συνηγόρου των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών.

«Απέναντι σ’ αυτή την πρόκληση, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να ανταμείψουν τους κατασκευαστές εμβολίων, αγοράζοντας τις πατέντες τους σε λογικές τιμές».

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑ

Η πρόταση Μητσοτάκη, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Μαξίμου και των φιλικών ΜΜΕ, δεν έχει καμιά σχέση με την πρόταση - «βόμβα» του προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για άρση των πατεντών.

ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΠΑΤΕΝΤΑ

Γι’ αυτό άλλωστε και η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών (IFPMA) αντέδρασε έντονα στην πρόταση Μπάιντεν δηλώνοντας ότι «είναι απογοητευτική η στάση των ΗΠΑ» και υποστηρίζοντας ότι «η άρση των πατεντών στα εμβόλια για την Covid-19 δεν θα αυξήσει την παραγωγή, ούτε θα παράσχει πρακτικές λύσεις που χρειάζονται για την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Αντιθέτως πιθανώς θα οδηγήσει σε αποσυντονισμό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)