to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:07 | 14.07.2013

Πολιτική

Το πατατράκ Βενιζέλου στην Κρήτη

Αποδοκιμασίες και σε Ρέθυμνο-Χανιά κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Γκρίνια στο τοπικό ΠΑΣΟΚ με βολές κατά του Β. Κεγκέρογλου, που οργάνωσε την περιοδεία του αρχηγού στο νησί.


«Κοιτάξτε με στα μάτια. Έχω άνεργο παιδί και με βάζετε σε διαθεσιμότητα. Να έχετε το δικό μου πρόσωπο στο μυαλό σας όταν ψηφίζετε για τις απολύσεις μας». Με αυτά τα λόγια προσέγγισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο μια μεσήλικη γυναίκα στο Ρέθυμνο κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Κρήτη. Η ένταση και το κρυφτό με τους διαδηλωτές συνεχίστηκε τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στα Χανιά όπου διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κυρίως από καθηγητές και δημοτικούς υπαλλήλους σε κάθε σημείο απ’ όπου επρόκειτο να περάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο Ρέθυμνο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Επιμελητήριο, όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς του νομού. Δεν έλειψαν ξανά τα περιστατικά έντασης με την αστυνομία. Κατά την άφιξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκσφενδονίστηκε και πάλι ένα μπουκάλι νερό, όπως και την προηγούμενη μέρα στο Ηράκλειο. Σημειώθηκαν τρεις προσαγωγές, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο μετά την αποχώρηση Βενιζέλου από την πόλη. Στα Χανιά διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Πλέρεζες στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Οι αντιδράσεις και η γενική εικόνα που άφησε η περιοδεία Βενιζέλου στην Κρήτη έδωσαν λαβή για εσωτερικές τριβές στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Τα βέλη της κριτικής συγκεντρώνει ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, μοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Κρήτη, ο οποίος σχεδίασε την επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι, τόπο της ιδιαίτερης καταγωγής του. Τόσο τα ειρωνικά σχόλια στον τοπικό Τύπο για «εικόνα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που γυρνάει σαν πολιτευτής τα καφενεία των χωριών» όσο και οι ακόμα τεταμένες σχέσεις στο εσωτερικό του τοπικού ΠΑΣΟΚ μεταξύ παπανδρεϊκών και βενιζελικών βάζουν στο στόχαστρο τον νυν υφυπουργό. Από κύκλους του κ. Κεγκέρογλου, πάντως, υπήρξε περίπου παραδοχή του κακού «timing» της επίσκεψης εν μέσω χιλιάδων απολύσεων και εν όψει της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν και η «παράλειψη» του νομού Λασιθίου από το πρόγραμμα της περιοδείας. Ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε και στους τρεις υπόλοιπους νομούς, για το Λασίθι κρίθηκε πως θα ήταν καλύτερο να αποφευχθεί η συνάντηση με τον μηχανισμό τού εκεί «κρητικάρχη» Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος αποτελεί την ισχυρότερη φωνή εσωτερικής αντιπολίτευσης στο κόμμα, συσπειρώνοντας γύρω του αρκετά στελέχη τόσο από την Κρήτη όσο και πανελλαδικά.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε και η εμμονή του μητροπολίτη Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι να αναφέρεται στην «ιδιαίτερη τιμή» που έκανε με την επίσκεψή του στην πόλη ο κ. Βενιζέλος, χωρίς να λείψουν και οι αναφορές στον αναγκαίο… ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Το ποίμνιο πάντως της μητρόπολης στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν απέναντι από τον χώρο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της τρόικας και των πολιτικών επιλογών Βενιζέλου.

Πηγή: efsyn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)