to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:55 | 05.02.2013

Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ «θυσίασε» ακόμα και τα αυτιστικά παιδιά

Στο ΠΑΣΟΚ δεν σεβάστηκαν ούτε τα αυτιστικά παιδιά στη μάταιη, όπως αποδείχθηκε, προσπάθειά τους να παραμείνουν στην εξουσία με τη γνωστή μέθοδο των ρουσφετιών.


Γι’ αυτόν τον ανίερο σκοπό σπαταλήθηκε ένα ποσό 35 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010, προκειμένου να εκπαιδευτούν σε σεμινάρια διάρκειας έξι «ολόκληρων» ωρών δάσκαλοι που δεν έχουν ιδέα από ειδική αγωγή αντί εξειδικευμένων καθηγητών και ψυχολόγων. Το κόστος, εξάλλου, για μια εκπαίδευση με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα μπορεί να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 115.000 ευρώ. Έχει υπολογιστεί, άλλωστε, πως η συγκεκριμένη διαδικασία ενδέχεται να στοίχισε ακόμα και 300 φορές περισσότερο από όσο οι σχετικές πανεπιστημιακές σπουδές σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.


Ο Γιάννης Σταυρόπουλος, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος (ΕΟΔΑΦ), υπογραμμίζει στο www.koutipandoras.gr πως η πολιτεία «ξηλώνει» σταδιακώς τα όποια δικαιώματα έχουν κατά καιρούς δοθεί στους αυτιστικούς: «Αντί να εκπαιδεύσουν επί εννέα μήνες τους 250 ειδικούς στην Ελλάδα, πήραν περίπου 800 άτομα τα οποία ήταν, στην πλειονότητά τους, απλοί δάσκαλοι, οι οποίοι μάλιστα μόλις είχαν αποφοιτήσει», αναφέρει ο κ. Σταυρόπουλος, ενημερώνοντας τους αναγνώστες μας για επιστολή που έστειλε η ΕΟΔΑΦ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Αύγουστο και την οποία υπογράφουν 8.162 γονείς και ειδικοί.


Οι καταγγελίες, πάντως, του κ. Σταυρόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία την επίμαχη περίοδο ήταν υφυπουργός Παιδείας, με υπουργό την Άννα Διαμαντοπούλου. Η ίδια παραδέχθηκε τη χρησιμοποίηση ανειδίκευτων δασκάλων, ωστόσο τόνισε πως η παράλληλη στήριξη ξεκίνησε με δική της προσπάθεια, αφού δεν υπήρχε προηγουμένως καθόλου ως θεσμός. Παραλλήλως, διατείνεται πως έλειπαν και οι αναγκαίοι πόροι, προσθέτοντας πως η προκήρυξη για πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού ετοιμάστηκε σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, αλλά έπεσε θύμα των γενικών προκηρύξεων, ενώ δεν μπορούσε να γίνει και παρέμβαση στους πίνακες των εκπαιδευτικών.


Πηγή: koutipandoras.gr 


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)