to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 02.09.2014

Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Συνεχίζονται τα μαχαιρώματα μετά την εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου

Στα άκρα ο διχασμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ το οποίο γιορτάζει τα 40 του χρόνια με... αλληλομαχαιρώματα - Η συνέχεια της κόντρας αναμένεται να δοθεί την Τετάρτη, ημέρα της «επίσημης» εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, εκδήλωση στην οποία δε θα παραστεί ο Γ. Παπανδρέου


Μετά την επεισοδιακή εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» όπου αποδοκιμάστηκε ο Ε. Βενιζέλος και την ανάρτηση-σχόλιο που έγινε στην επίσημη σελίδα του κόμματος στο Facebook κατά του Γιώργου Παπανδρέου, στελέχη του κόμματος έδωσαν συνέχεια στην κόντρα των δύο πλευρών.

Σήμερα, Τετάρτη: Να διαγράψει τον Γιώργο Παπανδρέου προέτρεψε, εμμέσως πλην σαφώς, τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο στενός του συνεργάτης και αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Χτες, Τρίτη 2/9:

Ο βουλευτής  Μιχάλης Κασσής, σχολίασε ( ΒΗΜΑ fm): «Δεν θα έλεγα τίποτα στον Παπανδρέου, διότι καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Δεν θα του έλεγα τίποτα, διότι είναι από τους ανθρώπους που διέλυσαν και κατέστρεψαν το ΠΑΣΟΚ! Όλα είναι πιθανά από εδώ και πέρα και μπορεί να γίνει κι αυτό (σ.σ.: να φτιάξει δικό του κόμμα). Αλλά οι κινήσεις Βενιζέλου επίσης δεν είναι σωστές για να βγούμε από την κρίση, διότι φαίνεται πως όχι μόνο το κομμάτι που αντιδρούσε χθες απέναντι στον Βενιζέλο, αλλά και ένα άλλο κομμάτι που είναι αποστασιοποιημένο φαίνεται ότι δεν θέλει την παρουσία Βενιζέλου. Και είναι υποχρεωμένος να δρομολογήσει τις εξελίξεις σε ό,τι έχει σχέση με αυτό που ειπώθηκε προ διμήνου, να γίνει ένα συνέδριο της Κεντροαριστεράς, μήπως μέσα από αυτές τις συλλογικές διεργασίες, αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να αγωνιστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Για μένα, είπα προ καιρού ότι πρέπει να αλλάξουν όλα και από τη στιγμή που θα γίνει ένα συνέδριο, πρέπει να συζητηθεί και το θέμα του αρχηγού».

Από πλευράς του ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ένα από τα στελέχη του κόμματος που βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους μιλώντας στο ίδιο μέσο: «Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υφίσταται διχαστικό κλίμα. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται και είναι πολύ φυσιολογικό αυτό, όταν ένα Κίνημα που επανειλημμένα είχε συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη του λαού και έχει μια μεγάλη φθίνουσα πορεία και στις πρόσφατες ευρωεκλογές έχει ένα ποσοστό 8%. Δεν εξαφανίστηκε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ. Είναι προβληματισμένος, αγωνιά και επειδή τα θέματα στην Ελλάδα περιπλέκονται και τα προβλήματα οξύνονται, αυτός ο κόσμος επιζητεί μια πολιτική πρόταση πολύ συγκεκριμένη, μια δέσμευση που θα είναι αποτελεσματική και ταυτόχρονα ρεαλιστική και εφαρμόσιμη και η πρόταση αυτή θα πρέπει να συνδέεται με την καθημερινή πράξη. Ο Παπανδρέου, με τις τοποθετήσεις, τις ομιλίες και τις ανακοινώσεις του, εξηγεί ο ίδιος τι εννοεί και τι πιστεύει ότι χρειάζεται ο τόπος και χθες η ομιλία του ήταν μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση. Δεν περιέγραψε το παρελθόν, αλλά αυτό που χρειάζεται ο τόπος και στηρίζεται σε αρχές και αξίες και πραγματικά θα μπορεί να διαμορφωθεί ως πρόταση προοδευτικής κατεύθυνσης, συσπειρώνοντας τις προοδευτικές, σοσιαλιστικές δυνάμεις».

«Χούλιγκαν, ανεγκέφαλοι, κλακαδόροι, τραμπούκοι, κομματικός τζιχαντισμός» ήταν μόνο κάποια από τα σχόλια του λάβρου Π. Ρήγα το πρωί στο Mega κατά όσων αποδοκίμασαν στην χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειo τον Ευαγ. Βενιζέλο. «Τελευταίοι σπασμοί κομματικής συμπεριφοράς του παρελθόντος» είπε ο Π. Ρήγας. Το αστείο είναι ότι ενώ οι επιδοκιμασίες είναι δεκτές, οι αποδοκιμασίες (κατά Βενιζέλου) αποτελούν συμπεριφορές κομματικού τζιχαντισμού, χουλιγκανισμοί, αστειότητα, αθλιότητα κ.α.

«Δεν ήταν πάνω από 100 άτομα, που πολύ εύκολα μπορείς να μαζέψεις για να δημιουργήσεις θόρυβο» δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι «κανέναν δεν τιμά, δεν τιμά την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, δεν βάζει παρακαταθήκη για το μέλλον». Πρόσθεσε ότι «αν ήταν υποκινούμενοι από το Γ. Παπανδρέου δεν του έκανε καλό αυτή η ιστορία» ότι «δεν ωφελούν τον Γ. Παπανδρέου, οι συγκεκριμένοι τύποι». Ενώ στην πιθανότητα ιδρύσεως νέου κόμματος σχολίασε «δεν ευνοεί κανέναν όχι για να κάνει κόμμα, αλλά ούτε για να είναι κάποιος παρών στην πολιτική ζωή του τόπου».

«Καθένας κρίνεται από τη στάση του» δήλωσε ο Δημ. Καρύδης στο ΣΚΑΙ για την αυριανή απουσία του Γ. Παπανδρέου από την εκδήλωση για τον εορτασμό για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. «Στην εκδήλωση της Τετάρτης θα πούμε αλήθειες και δεν θα χαϊδεύουμε αυτιά», είπε χθες ο Ευαγ. Βενιζέλος απαντώντας στους επικριτές του.

Υποβάθμιση του θέματος επιχείρησε ο υπ. Παιδείας Αν. Λοβέρδος στο Mega σχολιάζοντας τις χθεσινές εκδηλώσεις αποδοκιμασίας κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Μικρή ομάδα ήταν εκεί, δεν εκφράζουν κανέναν» «δεν πρόκειται να μπω στη συζήτηση, αν ήταν ή όχι φίλοι του Γ. Παπανδρέου, αυτοί που οργάνωσαν τις αποδοκιμασίες» «αύριο στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, θα πάνε όλα αυτά πίσω».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαφυλάξει τη σταθερότητα της εθνικής προσπάθειας» έτρεξε να στηρίξει τον εταίρο της συγκυβέρνησης που παραπαίει και ο Κ. Μαρκόπουλος της Ν.Δ. στον ΑΝΤ1 μιλώντας για «ασύλληπτο θράσος μια ομάδα κλακαδόρων».

Πληροφορίες: avgi.gr, capital.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)