to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:54 | 21.09.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ, ο Μητσοτάκης και η ΑΥΓΗ

«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ δεν απέφυγε τη συνήθη πρακτική της επίθεσης απέναντι σε μια εφημερίδα, για να καλύψει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα»


Το σημερινό πρωτοσέλιδο της “ΑΥΓΗΣ” προφανώς λειτούργησε ως αφορμή για το ΠΑΣΟΚ και την κ. Γεννηματά να “διευκρινίσουν” -έστω και πολύ καθυστερημένα- την ιδεολογική αντίθεσή τους με τα νεοφιλελεύθερα τέρατα που εκστόμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με την αμίμητη πολιτική σκέψη που εξέφρασε για τις κοινωνικές ανισότητες, υπερασπιζόμενος ένα μοντέλο σύγχρονου κοινωνικού δαρβινισμού για το μέλλον των πολιτών της Ελλάδας.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Χαιρόμαστε που τελικά το ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι διαφωνεί με αυτό το όραμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα προτιμούσαμε να το έχει κάνει εγκαίρως και με σαφήνεια, όπως άλλοι συνυποψήφιοι της κ. Γεννηματά ή όπως άλλες πλευρές της ΔΗ.ΣΥ., όπως είναι η ΔΗΜΑΡ.

Αλλά, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ δεν απέφυγε τη συνήθη πρακτική της επίθεσης απέναντι σε μια εφημερίδα, για να καλύψει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα και έτσι νιώθουμε την υποχρέωση να απαντήσουμε.

Με την ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ “βλέπει” “ευθεία παρέμβαση στις διαδικασίες του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς” που -κατά τον συντάκτη της ανακοίνωσης- προέρχεται από έναν “απόλυτο πανικό του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στη συνεχή άνοδο της ΔΗ.ΣΥ.”. Προσπερνάμε τις καταγγελίες περί προσπάθειας παρέμβασης της ΑΥΓΗΣ στα εσωτερικά της κεντροαριστεράς, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με χιούμορ, αντιπροτείνοντας παράλληλα την ίδια συνταγή και στο ΠΑΣΟΚ, μαζί με κάποια δόση ψυχραιμίας.

Στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει στη δήλωση που έκανε η Φ. Γεννηματά μια ολόκληρη μέρα μετά τις αναφορές του Κυρ. Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου. Αλήθεια, μας υπενθυμίζει ότι σχολίασε πως ο Μητσοτάκης “επέμεινε συντηρητικά”, για να πείσει εμάς (και το κοινό της κυρίως) ότι... του έκανε τα μούτρα κρέας; Παραθέτει όμως δευτερευόντως και μια αναφορά που έκανε στο πλαίσιο ομιλίας της στη Βουλή για τον ΕΦΚΑ, τη Δευτέρα το βράδυ. Αν και με τρία εικοσιτετράωρα καθυστέρηση, χαιρόμαστε που βρέθηκε λίγος χώρος στην ομιλία της για να δώσει μία απάντηση στον... διαχρονικό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ, τη “Δεξιά”.

Προφανώς η αναφορά αυτή πέρασε στα ψιλά και τα μηνύματα δεν συνάντησαν τους αποδέκτες τους. Υπό αυτή την έννοια, θα αναμέναμε ένα “ευχαριστώ” από τη Χαρ. Τρικούπη που της “προσφέραμε” τη δυνατότητα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Διότι, η ένταση της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ κατά της ΑΥΓΗΣ υποδηλώνει την έντονη αγωνία του κόμματος να διευκρινίσει ασθμαίνοντας -μετά από πέντε ολόκληρες μέρες- κάτι που θα έπρεπε να έχει κάνει από την πρώτη στιγμή. Προτού δηλαδή γίνει δέκτης κριτικής από τα ΜΜΕ και (πρωτίστως για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ) προτού διαφανούν εσωτερικά προβλήματα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη από αυτή την αφωνία του.

Αξιώνοντας για την εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” να διατηρεί πάντα το προνόμιο του, ανόθευτου και χωρίς σκοπιμότητες που της προσάπτει το ΠΑΣΟΚ, ρεπορτάζ, δεν κρατάμε κακίες σε κανέναν και θεωρούμε ότι ο διάλογος -έστω και έτσι- ωφελεί τελικά στο να προκύπτουν διευκρινίσεις και πολιτικά συμπεράσματα. Σε αυτό το πλαίσιο, εκλαμβάνουμε την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ κατά της εφημερίδας ως μια προσπάθεια της ηγεσίας του να απευθυνθεί και να δώσει απαντήσεις προεκλογικά στο κοινό της. Ή ακόμα και στους συνυποψήφιους της. Ευελπιστούμε δε ότι αρχής γενομένης από αυτό το περιστατικό, θα ξεκινήσει επιτέλους στην κεντροαριστερά ο γόνιμος διάλογος και η αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών ιδεών μεταξύ των υποψηφίων για την αρχηγία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Πέραν αυτών, ας ελπίσουμε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μπει στη συζήτηση που έχουν ανοίξει οι συνυποψήφιοι της κας Γεννηματά για τον υπό συζήτηση νέο φορέα, για την «ετεροκαθοριζόμενησ» στάση της ΔΗΣΥ (μαζί με την ΝΔ) στο κοινοβούλιο από την στάση των ΑΝ.ΕΛ .


 

“Α”

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ:


 

"Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΥΓΗ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


 

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα ΑΥΓΗ επιχειρεί με ψευδείς ισχυρισμούς, ευθεία παρέμβαση στις διαδικασίες του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Κατανοούμε απόλυτα τον πανικό του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην συνεχή άνοδο της ΔΗ.ΣΥ., αλλά αυτή η μεθοδολογία είναι απαράδεκτη.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε 2 αποσπάσματα από δήλωση της Φώφης Γεννηματά (17/09) και ομιλία της στην Βουλή (18/09).


 

1) Δήλωση Φώφης Γεννηματά (17/09)

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε συντηρητικά.

Εξήγγειλε Ανάπτυξη για λίγους, ανάπτυξη που δεν αφορά όλους τους πολίτες, που από το όφελος της δεν μειώνονται δραστικά οι ανισότητες.

Είναι η ώρα για την μεγάλη Κεντροαριστερά. Για την ανάπτυξη για όλους.»


 

2) Απόσπασμα Ομιλίας της Φώφης Γεννηματά στην Βουλή (18/09)

Και ο κ. Μητσοτάκης, χθες στη ΔΕΘ δεν έκανε καμιά αυτοκριτική γι αυτά, αντίθετα επιμένει συντηρητικά που σημαίνει ενίσχυση των ανισοτήτων.

Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τις κοινωνικές ανισότητες ως περίπου «φυσικό φαινόμενο» και δεν βολευόμαστε να ζήσουμε με αυτές, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Αυτή είναι η κρίσιμη διαφορά μας με τις συντηρητικές αντιλήψεις της ΝΔ."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)