to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 27.04.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. απέδειξαν ότι δεν θέλουν διάλογο

Ίσως η τελευταία πράξη ενός προδιαγεγραμμένου μη-debate παίχτηκε χθες στη διακομματική επιτροπή.


Δεν υπήρξε καμία λύση, όπως αναμενόταν, καθώς ούτε η Ν.Δ., ούτε το ΠΑΣΟΚ διακινδυνεύουν να εκτεθούν οι αρχηγοί τους μαζί με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ενώπιον του ελληνικού λαού. Επιπλέον, καθένας επιδιώκει να φορτώσει την ευθύνη στον αντίπαλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό κοινωνικό Μέτωπο μετέφερε στη διακομματική την αξίωση να γίνει οργανωμένος τηλεοπτικός διάλογος μεταξύ όλων των επικεφαλής των κομμάτων."Η στάση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. απέδειξε ότι δεν θέλουν καθόλου διάλογο και επιχειρούν απλά να φορτώσουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον" σημειώνει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου. Ζήτησε επίσης να αποκατασταθεί η ισοτιμία στην παρουσίαση των κομμάτων, η οποία σε μερικά ιδιωτικά κανάλια έχει παραβιαστεί βάναυσα σε όφελος του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ζήτημα της λήψης μέτρων για την άρτια διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών καθώς και την ανάγκη διακομματικού ελέγχου της ηλεκτρονικής καταγραφής και συλλογής των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίτση, σκοπός δεν ήταν να ληφθεί απόφαση, αλλά να χρησιμοποιηθεί η διακομματική -η οποία δεν έχει αρμοδιότητα γι’ αυτό- ως χώρος στον οποίο θα ανταλλαγούν απόψεις μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν, οι οποίες θα μπορέσουν να συμβάλουν στο να βρουν τα κόμματα μια κοινή συνισταμένη. Το αν αυτό επιτευχθεί ή όχι, θα φανεί από τις αποφάσεις των κομμάτων στη συνέχεια.

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, καθώς ο εκπρόσωπος του Ν. Σαλαγιάννης δήλωσε ότι το κόμμα του επέμεινε στην πρόταση για 2+2 debate. Ο Ε. Βενιζέλος μάλιστα επανήλθε κατηγορώντας τον Α. Σαμαρά ότι με προσχήματα και υπεκφυγές εμφανίζεται να αποφεύγει τον διάλογο, υπονομεύοντας μια δημοκρατική διαδικασία. Όπως είπε, η συμπεριφορά του προέδρου της Ν.Δ. δεν είναι αλαζονική, όπως την είχε χαρακτηρίσει προ ημερών, αλλά φοβική και υπονομεύει τη δημοκρατία.

Από την πλευρά τής Ν.Δ., ο Γ. Μουρούτης είπε πως το ΠΑΣΟΚ ήθελε διάλογο ανάμεσα σε δύο αρχηγούς και ότι αυτό δεν είναι δημοκρατία. Ο δε κ. Μιχελάκης συμπλήρωσε: "Η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη διακομματική ήταν προσχηματική. Στόχος του ήταν να μην υπάρξει συμφωνία". Όπως είπε, μάλιστα, η Ν.Δ. θα συμβάλει "προκειμένου να βρεθεί, στο πλαίσιο της διακομματικής, λύση χωρίς αποκλεισμούς, αποδεκτή από όλους".

Από το ΚΚΕ, ο Π. Μεντρέκας δήλωσε ότι υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού η αντιπαράθεση για το debate. Πρότεινε δε debate με τα ίδια ερωτήματα για όλους τους αρχηγούς, με δημοσιογράφους που θα ορίσει η ΕΣΗΕΑ.


Α.Γ.Ν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)