to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 21.06.2012

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Πάρτυ του Μad στις πλάτες των απολυμένων

"Τα βραβεία mad είναι χορηγία των απλήρωτων εργαζομένων στα metropolis και στα mad" έγραφε το μεγάλο πανό που κρατούσαν οι απολυμένοι και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των καταστημάτων Μetropolis ιδιοκτησίας Ανδρέα Κουρή, έξω από το γήπεδο Taekwon-do.


Λίγο πιο πέρα περνούσαν στο "κόκκινο χαλί" όλοι οι "σελεμπριτάδες" πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας της ελληνικής βιοτεχνίας του θεάματος, που προετοιμάζονταν από μήνες για την "εμφάνιση που θα συζητηθεί", για την εμφάνιση τους στα Μad Video Music Awards. Εκεί που η γκλαμουριά έκανε πάρτυ, η πραγματικότητα χτυπούσε την πόρτα με το δυναμικό "παρών" των ανθρώπων που είτε είναι απλήρωτοι εδώ και τρεισήμισι μήνες είτε έχουν απολυθεί και δεν έχουν πάρει ακόμη τις αποζημιώσεις τους.

Ο όμιλος mad ανήκει επίσης στον Ανδρέα Κουρή, της γνωστής για τις αντεργατικές πρακτικές της οικογενείας Κουρή. Η διοργάνωση, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στόχο έχει όχι μόνο να δώσει άρτο και θέαμα στην μαραζωμένη πλέον ελληνική σελεμπριτόσφαιρα, αλλά και να γεμίσει τις τσέπες του νεαρού επιχειρηματία, ο οποίος την ίδια στιγμή αρνείται να πληρώσει και να αποζημιώσει τους εργαζομένους του. Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως"η διοργάνωση πραγματοποιείται στην πλάτη τους".

Πριν ξεκινήσουν τα ποπ άσματα, ακούστηκαν τα συνθήματα "πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών", "καμιά ειρήνη για τ' αφεντικά,τρομοκρατία είναι να ψάχνεις για δουλειά" και το "αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές". Εντυπωσιακή ήταν όμως και η αντιμετώπιση εκείνων που πήγαν εκεί για να παρακολουθήσουν την απονομή των βραβείων και τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών, οι οποίοι ήταν ως επί το πλείστον νέοι άνθρωποι που στάθηκαν να ενημερωθούν και να συζητήσουν με τους διαδηλωτές.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη κινητοποίηση των εργαζομένων, αφού οι ίδιοι έχουν διαδηλώσει στο παρελθόν έξω από τα καταστήματα της επιχείρησης στην Πανεπιστημίου, στο Χαλάνδρι, στο Mall και στα γραφεία.

Τραγική ειρωνεία, η θεματολογία των βραβείων, που κάθε χρόνο αλλάζει... Φέτος τα βραβεία είναι αφιερωμένα στις αληθινές ιστορίες του Young Greece, ζητώντας μάλιστα από τους νέους να συνδράμουν μέσω twitter και να μοιραστούν τη δική τους αληθινή ιστορία...

πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)