to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πάρτι τον Μάρτη

Τι μπορεί να κάνει ο Μητσοτάκης όταν από τα αριστερά του του αρνούνται τη συνεργασία κι από τα δεξιά τον εκβιάζουν;


Αυτή την περίοδο κανείς δεν θέλει να είναι στο ίδιο κάδρο με τον Μητσοτάκη. Το μήνυμα Ανδρουλάκη, που δεν διαψεύσθηκε, είναι χαρακτηριστικό (και καταρρίπτει όλες τις «σκερτσόζικες» αναλύσεις ότι η εκλογή του ευνοεί τη Ν.Δ.): «Δεν συνεργάζομαι με τον Μητσοτάκη. Ας συνεργαστεί εκείνος με τον Βελόπουλο». Συμπέρασμα: αντί να πιέζουν για αλλαγή του εκλογικού νόμου, για μείωση του ποσοστού αυτοδυναμίας από το 38% του νόμου Θεοδωρικάκου στο 35% -ούτε αυτό θα πιάσουν, το ξέρουν από την τελευταία δημοσκόπηση του 2021, που τους έβγαζε με την υψηλότερη αναγωγή στο 34%- ή για επαναφορά του μπόνους Παυλόπουλου, σοφότερο θα ήταν να βλέπουν ποιες αθροίσεις βγάζουν αυτοδυναμία. Ν.Δ. με Βελόπουλο; Ν.Δ. με Βελόπουλο και άλλο δεξιότατο κόμμα; ΣΥΡΙΖΑ με ΚΙΝ.ΑΛΛ.;  Όσο κυλούν οι εβδομάδες, το πολιτικό κλίμα βαραίνει, ειδικά για την κυβέρνηση.  Όσοι επέλεξαν να ζήσουν στην Αττική από το Γηροκομείο και πάνω κατάλαβαν και πέρυσι, και φέτος την απουσία του κράτους Μητσοτάκη.

Πολιτικά ο Μητσοτάκης υποχρεώνεται να βλέπει μόνο προς τα δεξιά του για συνεργασίες (που είναι το σχέδιο Σαμαρά για τη Ν.Δ. και όχι το δικό του), αλλά ταυτόχρονα εκβιάζεται από τα δεξιά του (εκβιάζεται γιατί η Δεξιά στην Ελλάδα έτσι κάνει πολιτική: εκβιάζοντας). Δύο παραδείγματα:

- Στην Εκκλησία, που είναι ένας χώρος που παραδοσιακά ενδιαφέρει τη Δεξιά, βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα ανατροπής του Ιερώνυμου με αποδυνάμωση της προσωπικότητάς του και της ποιμαντορικής του ικανότητας στη Μητρόπολη Αθηνών και εκλογή άλλου προσώπου από εκείνο που θέλει ο Μητσοτάκης και φυσικά άλλου από εκείνο που προωθεί ο αρχιεπίσκοπος.

- Τα μηνύματα Φουρθιώτη με τις γλοιώδεις γλύκες Γεραπετρίτη ρίχνουν στον βούρκο τη μεγαλοαστική πτέρυγα του Μαξίμου. Ποιος θέλει να έχει σχέσεις μ’ αυτούς που είχαν σχέσεις με τον βούρκο; Τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα αν αποδειχθεί ότι ο Φουρθιώτης πληρώθηκε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τα χρήματα που ζητούσε από το πρόγραμμα Συν-Εργασία. Σύμφωνα με τον Βρούτση, δήλωνε ότι έπαιρνε μισθό 70.000-80.000 ευρώ και τον Δεκέμβριο χρειάστηκε να φέρει νομοθετική ρύθμιση ότι το Συν-Εργασία θα πλήρωνε μισθούς έως 6.500 ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει πόσα πλήρωσε στις εταιρείες συμφερόντων Φουρθιώτη;

Τι μπορεί να κάνει ο Μητσοτάκης όταν από τα αριστερά του του αρνούνται τη συνεργασία κι από τα δεξιά τον εκβιάζουν; Να τα μαζεύει και να φεύγει τον Μάρτιο;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)