to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 17.12.2012

Οικονομία

Παρoυσιάζεται η έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία

Στη δημοσιότητα δίνεται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες η έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.



Πρόκειται για την ανάλυση της ομάδας του Χορστ Ράιχενμπαχ, με βάση την οποία αποφασίστηκε και η εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ζήτημα με τις αποκρατικοποιήσεις με Ευρωπαίο αξιωματούχο να τονίζει ότι υπάρχουν προσδοκίες για καλύτερες επιδόσεις τη νέα χρονιά. Είναι άλλωστε δεδομένο από ευρωπαϊκής πλευράς ότι οι προοπτικές για το ελληνικό χρέος επιδεινώθηκαν λόγω των χαμηλών επιδόσεων στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και της βαθύτερης ύφεσης.

Από την άλλη, φαίνεται ότι η ανταγωνιστικότητα της χώρας έχει βελτιωθεί χάρη στις παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας με την υποσημείωση, ωστόσο, ότι θα χρειαστούν και άλλες στο πεδίο της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Με βάση τις εκθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, τα κείμενα της Κομισιόν, αλλά και τις πληροφορίες από την έκθεση του κ. Ράιχενμπαχ φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δυσανασχετεί από τις μειωμένες επιδόσεις στον τομέα της πάταξης της φοροδιαφυγής καθώς θεωρείται ότι υπάρχουν σημαντικές ολιγωρίες από ελληνικής πλευράς.

Αναφορικά με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση του υπολοίπου της δόσης - μαμούθ τον Μάρτιο του 2013, εστιάζονται συνολικά στην μεγαλύτερη αυτονομία της φορολογικής διοίκησης, στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, στην υπουργική απόφαση που θα ορίζει την αναπροσαρμογή των τελικών τιμολογίων για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, στον μόνιμο μηχανισμό αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε σχέση με τις εμπορικές, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα αλλά και την βελτίωση της απόδοσης στις αποκρατικοποιήσεις.


Πηγή: Μega

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)