to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 29.05.2023

Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου "Η Βασιλική Καρδιά", Δευτέρα 29/5 στις 6.μμ

Στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Athens Pride οι Εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης πραγματοποιούν την παρουσίαση του βιβλίου "Η Βασιλική Καρδιά" του Γκρεγκ Μακ Γκουν την Δευτέρα 29 Μαΐου, ώρα 18.00 στο HGW STD, Μαυρομιχάλη 138 & Κομνηνών


Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

- Ανδρομάχη Μπούνα - Βάιλα, Διδάσκουσα Πανεπιστημίου Αιγαίου

- Άννα Απέργη, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών,

 - Αντρέας, Υπερήφανοι Γονείς, γονέας τρανς παιδιού

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Και ζήσαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα…». Στη συντριπτική πλειοψηφία των παραμυθιών είναι η τελευταία φράση ως επιστέγασμα της επιτυχίας του ήρωα να υπερνικήσει τα εμπόδια και να κατακτήσει το στόχο του.

Σε πολλά παραμύθια η αφήγηση αφορά έναν ήρωα που μάχεται για να κατακτήσει την αγαπημένη του ή το αντίστροφο. Στο παραμύθι «Η Βασιλική καρδιά» για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, το κεντρικό πρόσωπο είναι ένα διεμφυλικό άτομο που δίνει την ατομική του μάχη για αποδοχή του εαυτού του και εν συνεχεία για αποδοχή από το οικογενειακό και κοινωνικό του πλαίσιο.

Ένα παραμύθι που υμνεί τη φυλοδιαφορετικότητα, παρουσιάζοντας γλαφυρά τη σύγκρουση των παραδοσιακών οικογενειακών εθίμων με την ατομική επιλογή και τη διαφορετικότητα.

Το παραμύθι «Η Βασιλική Καρδιά» του Γκρεκ ΜακΓκούν απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών, γονείς, εκπαιδευτικούς και εν γένει σε όλους όσους ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν το θέμα της φυλοδιαφορετικότητας μέσα από ένα παραμύθι.

Το βιβλίο του Γκρεγκ ΜακΓκούν κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης και η μετάφραση έχει γίνει από τις Δρ. Ανδρομάχη Μπούνα (Διδάσκουσα Πανεπιστημίου Αιγαίου) και Γεωργία Κιζιρίδου (Εξελικτική - Σχολική Ψυχολόγο).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)