to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:04 | 17.12.2012

Κοινωνία

Παρουσίαση του Ημερολογίου 2013 του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Από το 1999, το Ημερολόγιο-ατζέντα του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών συνοδεύει τα ταξίδια μας στους χρόνους της ζωής μας. Επιχειρώντας να συνδυάσει τη χρηστικότητα της ατζέντας με την υψηλή αισθητική ενός λευκώματος και το περιεχόμενο μιας πολιτικής μπροσούρας, το Ημερολόγιο έχει πια πιστούς οπαδούς, οι οποίοι δεν περιορίζονται σε αυτούς που θέλουν να ενισχύσουν οικονομικά το Δίκτυο.


Το Ημερολόγιο του 2013 είναι αφιερωμένο στην αλληλεγγύη. Aπό την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, ένας ολόκληρος γαλαξίας δικτύων και δομών έμπρακτης αλληλεγγύης (κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, δίκτυα δωρεάν διανομής τροφίμων, κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογικές κουζίνες και απευθείας ανταλλαγή προϊόντων, υποστηρικτικά μαθήματα, τράπεζες χρόνου, τοπικά νομίσματα, μορφές αλληλέγγυας συνεργατικής οικονομίας, δομές νομικής στήριξης, συλλογικότητες ανυπακοής στα χαράτσια κ.λπ.) πραγματοποιεί ένα συγκλονιστικό αγώνα ενάντια στην «πείνα και τη σκλαβιά» των καιρών μας, για να θυμηθούμε τον ύμνο του ΕΑΜ.

Στη δημιουργία αυτού του κινηματικού γαλαξία, εκτός από την έξαρση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σημαντικό ρόλο παίζει η διάθεση πολλών ανθρώπων (όχι μόνο αριστερών) να δράσουν συγκεκριμένα, να ενώσουν την κοινωνική προσφορά με την πολιτική διεκδίκηση, να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

**********************

Την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, στις 8:30 στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13, Εξάρχεια) παρουσιάζουμε το Ημερολόγιο μας, συζητώντας για το ποια θα μπορούσε να είναι μια αριστερή ριζοσπαστική τοποθέτηση απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα. Τη συζήτηση ανοίγουν οι Γιάννα Κούρτοβικ και Νίκος Γιαννόπουλος.

 


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)