to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:05 | 10.10.2018

Κοινωνία

Παρουσίαση θεατρικών δρώμενων για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας από τη ΓΓΙΦ, στη Λάρισα στις 13 και 14/10

Λέμε «όχι» στην έμφυλη βία μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό


Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου µε τίτλο: «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ) ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» του Ε.Π. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, πρόκειται να διοργανώσει Θεατρικά δρώμενα σε δώδεκα (12) πόλεις της Ελλάδας τις περιόδους Ιουνίου-Ιουλίου 2018 και Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2018.

Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν από θεατρικό σχήμα που αποτελείται από τις ηθοποιούς Γεωργία Τσικούρη, Μύρια Αργυρού, Σταυρίνα Πρεβεδόρου, Μαρία Κατσαρού, Μαρίνα Παντελιδάκη, Χριστίνα Δημητριάδη, Ξένια Γεροβασίλη και τον ηθοποιό Χαράλαμπο Γεωργιάδη. Την σκηνοθεσία την επιμελήθηκε η κυρία Ειρήνη Δρίβα.

Το σενάριο το επιμελήθηκε η κυρία Μαρία Κίτρα. Η θεματολογία του θεατρικού δρώμενου αφορά τα τεράστια προβλήματα διακρίσεων και βίας που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα πολλές γυναίκες. Ειδικότερα, τις υποθέσεις των θεατρικών παραστάσεων απασχολούν περιπτώσεις γυναικών, όπως εκείνες της νοικοκυράς, της εργαζόμενης και της γυναίκας πρόσφυγα. Ενδεικτικά, για παράδειγμα, μια ηθοποιός θα υποδύεται την γυναίκα σύμβουλο, που θα δίνει συμβουλές και θα παρακινεί τις γυναίκες θύματα τι να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους.

Στόχος των συγκεκριμένων θεατρικών δρωμένων, είναι η ουσιαστική προώθηση της έννοιας της ισότητας των φύλων και κυρίως της εξάλειψης του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, όπως αυτά δύνανται να αναπαρίστανται μέσω της Τέχνης και του Πολιτισμού, τομέας στον οποίο επίσης η ΓΓΙΦ αποδίδει μεγάλη βαρύτητα του έργου της.

Την ίδια στιγμή, επιδιώκεται η μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θέματα που άπτονται της ισότητας και κυρίως για τις πτυχές που σχετίζονται με τις μορφές έμφυλης βίας και που συνεχίζουν να ταλανίζουν ακόμη και τις σημερινές, σύγχρονες κοινωνίες μας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα γίνουν αναφορές στο Πανελλήνιο και συνεκτικό δίκτυο δομών της ΓΓΙΦ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν έμφυλη βία, Ξενώνες Φιλοξενίας και Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900).

Μια από τις πόλεις που θα πραγματοποιηθούν θεατρικά δρώμενα, είναι η Λάρισα στις 13 και 14/10/2018.

Τόπος και Ώρες Θεατρικών δρώμενων:

13/10/2018 Πλατεία Ταχυδρομείου: 10:30, 11:15, 11:45, 19:00, 19:45, 20:30

14/10/2018 Πλατεία Ταχυδρομείου: 10:00, 10:45, 11:30, 12:15, 18:00, 18:45

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και τους απλούς πολίτες να συμμετάσχουν με την παρουσία τους στα συγκεκριμένα θεατρικά δρώμενα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο άμεσα την υποστήριξη τους στον αγώνα για την κατάκτηση και την εφαρμογή της ισότητας των φύλων στην πράξη και κυρίως στην εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)