to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:30 | 26.05.2015

πηγή: sport24

Αθλητισμός

Παρόντες και Έλληνες οπαδοί στα επεισόδια πριν το Λάτσιο-Ρόμα

Στην αποκάλυψη ότι στα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από το Λάτσιο-Ρόμα πήραν μέρος και ξένοι οπαδοί μεταξύ των οποίων και Έλληνες, προχώρησε η αστυνομία της Ρώμης.


Όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του "Olimpico" το βράδυ της Δευτέρας είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα σούπερ ντέρμπι μεταξύ της Λάτσιο και της Ρόμα με νικήτρια τη δεύτερη (εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League ενώ η Λάτσιο θα παλέψει για την 3η θέση σε "τελικό" με τη Νάπολι), το δυσάρεστο όμως είναι το ντέρμπι είχε ξεκινήσει αρκετές ώρες πριν έξω από το γήπεδο...

  

Τα αστυνομικά μέτρα που πάρθηκαν για αποτραπεί το "αντάμωμα" των οπαδών αποδείχτηκαν ανεπαρκή με αποτέλεσμα να υπάρχουν σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή γύρω από το "Olimpico" (μαχαιρώθηκαν δύο οπαδοί της Ρόμα) και όπως αναφέρεται από την πλευρά των Αρχών θα πρέπει από εδώ και πέρα το "Derby della Capitale" να διεξάγεται για λόγους ασφαλείας στις 12 το μεσημέρι.


Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση της αστυνομίας τα επεισόδια αυτά είχαν μία ιδιαιτερότητα. Και αυτό γιατί πέρα από τους οπαδούς της Λάτσιο και της Ρόμα που συμμετείχαν σε διαγωνισμό... χουλιγκανισμού, πήραν μέρος και "εισαγωμένοι" οπαδοί! 

 

Οργανωμένοι οπαδοί από την Αγγλία (Γουέστ Χαμ), από την Πολωνία (Βίσλα Κρακοβίας), τη Βουλγαρία αλλά και την Ελλάδα βρέθηκαν στον πυρήνα των επεισοδίων, με τις αναφορές της Αστυνομίας να κάνουν λόγο για συμμαχία όλων αυτών με τους τιφόζι της Λάτσιο μέσω αδελφοποίησης που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.


 

"Οι οπαδοί που έρχονται από το εξωτερικό συνιστούν ένα φαινόμενο που έχει γεννηθεί εδώ και μερικά χρόνια", ειπώθηκε χαρακτηριστικά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φήμες περί απόβασης Ολλανδών οπαδών της Φέγενορντ στη Ρώμη για να βρεθούν στο πλευρό των "λατσιάλι" αποδείχτηκαν αβάσιμες.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)