to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:38 | 08.05.2022

Πολιτική

Παρών στο συνέδριο της ΝΔ ο Δ. Καμπόσος

Τι κι αν διαγράφηκε από τη ΝΔ από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη;


Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, όχι μόνο παρέστη στο 14ο συνέδριο του κόμματος, αλλά βρέθηκε στην "πρώτη γραμμή" του, ενώ δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με υπουργούς κι άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη, όπως τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον υφ.Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Τάσο Γαϊτάνη, τον Σπύρο Σταθούλη, Οργανωτικό Γραμματέα της ΝΔ, και τον βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Καμπόσος είχε αποπεμφθεί από τη Νέα Δημοκρατία "με εντολή του Κυρ. Μητσοτάκη" τον Ιούνιο του 2018 καθώς, με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε επιχειρήσει να δικαιολογήσει τις επιθέσεις που είχε δεχτεί ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, γράφοντας πως "αυτή είναι η μοίρα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ". Ο Γ. Μπουτάρης είχε δεχτεί βίαιη επίθεση κατά την παρουσία του σε εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων, για την οποία το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε φυλάκιση έξι και δώδεκα μηνών, αντίστοιχα, έναν 24χρονο κι έναν 40χρονο.

Ωστόσο, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν διέγραψε τότε τον Δ. Καμπόσο αλλά 20 μέρες αργότερα, μετά κι από δεύτερη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Γ. Μπουτάρη, η οποία είχε ξεκάθαρα αντισημιτικά χαρακτηριστικά. "Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων και δεν μπορεί λέει να ταλαιπωρείται ο Μπουτάρης. Ο Μπουτάρης μπορεί να λέει ό,τι θέλει να κάνει εκπομπές μέσα σε πορνεία. Να βρίζει όποιον θέλει, να λέει τον Καμμένο ότι δεν το γουστάρει και ότι είναι χοντρός. Ότι θέλει ξύλο ο μητροπολίτης Πειραιώς και μύρια χίλια άλλα. Αυτά όλα μπορεί να τα λέει ο Μπουτάρης γιατί φοράει το καπελάκι. Εμείς επειδή δε φοράμε το καπελάκι δεν μπορούμε να τα λέμε και πρέπει να μας επιτίθενται όλοι», είχε δηλώσει τότε ο Δ. Καμπόσος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Μετά και από τις παραπάνω χυδαιότητες, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε προχωρήσει στη διαγραφή του από το κόμμα, αναφέροντας: "Ο κ. Καμπόσος διεγράφη για τα απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλιά του.  Επαναλαμβάνω ότι δεν θα ανεχτώ μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας".

Ωστόσο, ο Δ. Καμπόσος δεν έδειξε να μετανιώνει για τα όσα είπε, παρά τη διαγραφή του: «Ενημερώθηκα πριν λίγο για την απόφαση του προέδρου της Ν.Δημοκρατίας .Είναι κάτι που με λυπεί βέβαια αλλά δεν αισθάνομαι ότι έχω διαπράξει κάποιο έγκλημα για να ντρέπομαι", είχε δηλώσει.

Ωστόσο, όπως είναι προφανές, πλέον όλα αυτά ανήκουν στην κατηγορία "περασμένα, ξεχασμένα κι όλα καλά". Ενόψει εκλογών, "ο καλός μύλος όλα τα αλέθει". Για τον Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς φαίνεται, όλοι είναι χρήσιμοι. Ακόμα και οι ακροδεξιοί αντισημίτες που δεν διστάζουν να χαιρετίζουν βιαιοπραγίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)