to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:48 | 08.08.2012

Κοινωνία

''Παρωδία διαβούλευσης με εκθέσεις ιδεών, η υποβολή προτάσεων για τον τουρισμό''

Ως προσχηματική καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου την πρόσκληση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, για διάλογο σε σχέση με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για θέματα Τουρισμού. Την κατηγορούν ότι ενώ "συναγελάζεται τακτικά με τους μεγαλοεργοδοτικούς φορείς του Τουρισμού απαξιεί να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων". Επιπλέον την προειδοποιούν ότι "οι μεγαλοξενοδόχοι είναι πανίσχυροι αλλά λίγοι στον αριθμό", ενώ οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που θα βρει απέναντι της "θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες".


Ολόκληρο το δελτίο τύπου:

Το  νεοσύστατο Υπουργείο Τουρισμού απέστειλε πρόσκληση σε όλους τους φορείς υπό τον εύσχημο τίτλο «Υποβολή προτάσεων για νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για θέματα Τουρισμού».


Η κα Υπουργός παρότι συναγελάζεται τακτικά με τους μεγαλοεργοδοτικούς φορείς του Τουρισμού απαξιεί να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται την υποβολή προτάσεων; Μια παρωδία διαβούλευσης με εκθέσεις ιδεών για να νομοθετήσει προειλημμένες αποφάσεις σε συμφωνία με τους μεγαλοξενοδόχους;

Τα διαπιστευτήρια της τα παρείχε πρόσφατα στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την κατάργηση του ΟΤΕΚ (Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) και την ενσωμάτωση του στο Υπουργείο. Πώς εννοεί την αναβάθμιση και τροποποίηση του απαξιωμένου Οργανισμού και του εκπαιδευτικού του έργου;  Τα τμήματα μετεκπαίδευσης υπάρχουν στις προθέσεις της; Θυμίζουμε ότι η λειτουργία της μετεκπαίδευσης προβλέπεται από Νόμους του Κράτους και παρότι την περασμένη εκπαιδευτική περίοδο είχαμε διασφαλίσει το κόστος λειτουργίας της από κονδύλια του ΕΣΠΑ ουδέποτε λειτούργησε.

Είναι γνωστές οι εμμονές των μεγαλοξενοδόχων εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης και ειδικά της μετεκπαίδευσης διότι  επί πολλά χρόνια διασφαλίζει επαγγελματικά δικαιώματα στους εργαζόμενους στον Τουρισμό όπως επίδομα, υπαλληλική ιδιότητα, αποζημίωση και όχι μόνο. Οι μεγαλοξενοδόχοι και το κράτος μιλάνε για αναβάθμιση των υπηρεσιών του Τουριστικού προϊόντος αλλά μάλλον μας κοροϊδεύουν.

Επιβουλεύονται λοιπόν την δημόσια εκπαίδευση και πέτυχαν φέτος την αναστολή λειτουργίας της μετεκπαίδευσης αλλά θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες των υπευθύνων πως άφησαν να απολεστούν εγκεκριμένα κοινοτικά κονδύλια.

Η κα Κεφαλογιάννη, αν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα βελτίωσης του παραγόμενου τουριστικού προϊόντος πρέπει να  υπερασπιστεί το εκπαιδευτικό έργο του ΟΤΕΚ, την τροποποίηση, τον άμεσο εκσυγχρονισμό και την  αναβάθμιση του, κόντρα στα ιδιωτικά συμφέροντα  για να εξυπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του Τουρισμού.

Η ταύτιση της με τα διαπλεκόμενα  μεγαλοεργοδοτικά συμφέροντα είναι μια πολιτική επιλογή αλλά να θυμάται  ότι απέναντι θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον Τουρισμό.

Οι μεγαλοξενοδόχοι είναι πανίσχυροι αλλά λίγοι στον αριθμό…

Για το Σωματείο

Πρόεδρος       Γ. Γραμματέας

Κων/νος Νικολιδάκης        Μανώλης Δρυγιαννάκις

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)