to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:15 | 08.06.2019

Πολιτισμός

Park Festival: Συνεχίζεται και σήμερα στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Μέσα από μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων, ομιλιών, εκθέσεων, workshops και αθλητικών δραστηριοτήτων, συνοδευόμενων από συναυλία με τον Λεωνίδα Μπαλάφα, ο Φορέας Διαχείρισης στοχεύει στη γνωριμία του κόσμου με το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή του σχετικά με τον αστικό αυτό χώρο πρασίνου


Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» καλεί στο τριήμερο Φεστιβάλ εκδηλώσεων που διοργανώνει στο χώρο του Πάρκου (ΕΔΩ το πρόγραμμα).

Μια τριήμερη γιορτή χαράς

Μια τριήμερη γιορτή χαράς για το περιβάλλον με μουσική, χορό, εκθέσεις, εργαστήρια, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» το Σάββατο 8, την Κυριακή 9 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο καταπράσινο και μεγαλύτερο πάρκο του Λεκανοπεδίου, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», Βίβιαν Γλένη «με στόχο την επαφή μικρών και μεγάλων με το φυσικό περιβάλλον του πάρκου, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών δράσεων, συναυλιών, ξεναγήσεων, εκθέσεων, εργαστηρίων και αθλητικών δραστηριοτήτων. Με αυτό τον τρόπο το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος προσεγγίζεται μέσα από την εκπαίδευση, την τέχνη και τον πολιτισμό». Η κ. Γλένη υπογραμμίζει ότι «το εξειδικευμένο προσωπικό του Φορέα μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες όπως το καλλιτεχνικό σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, την WWF, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ, την εταιρεία Polyeco Α.Ε.,το Petanque Club Πειραιά, τους δασκάλους της γιόγκα και της καποέϊρα διοργανώνουν ένα πλούσιο σε δράσεις φεστιβάλ για όλες τις ηλικίες, με σκοπό τη γνωριμία του κόσμου με το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή του για αυτόν τον πολύτιμο πράσινο πνεύμονα της Αττικής. Καλούμε όλον τον κόσμο και επιθυμούμε τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, καθώς το πάρκο, ο δημόσιος χώρος, είμαστε εμείς».

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση εικαστικών έργων, με θέμα: «Ένα έργο για τη γη», με δημιουργίες μαθητών του καλλιτεχνικού σχολείου Κερατσινίου- Δραπετσώνας που είδαν τη φύση ως πηγή έμπνευσης στο πάρκο, ενώ θα λειτουργήσει και εργαστήρι φωτογραφίας για αρχάριους όπου θα περπατήσουν στο πάρκο και θα πειραματιστούν δίνοντας τα δικά τους κλικ. Στο μεταξύ, η εταιρεία διαχείρισης βιομηχανικών απόβλητων Polyeco Α.Ε. αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο, οικολογικό περιεχόμενο, ενώ έχει προγραμματιστεί προβολή παιδικών ταινιών, ομιλίες, αλλά και συναυλία με τον τραγουδιστή Λεωνίδα Μπαλάφα. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί ξενάγηση στην Κιβωτό των Σπόρων, αλλά και περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Στο βάθος…ΚΗΠΟΣ!», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά 5 - 12 ετών. Πρόκειται για μια γνωριμία του παιδιού με τον σπόρο, απαραίτητο στοιχείο για τη ζωή του ανθρώπου, ως τροφή του ίδιου και των ζώων. Οι μικροί επισκέπτες θα φυτέψουν σπόρους και θα μάθουν τα διάφορα είδη (καλλωπιστικών, βοτάνων, φρούτων, λαχανευόμενων), ενώ θα πληροφορηθούμε για τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την καλλιέργειά τους.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει εξερεύνηση στις γειτονιές των πουλιών του πάρκου, και «στήνει» ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους που θα φυτέψουν ένα πράσινο χρωματιστό παρτέρι.

Το φεστιβάλ του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» περιλαμβάνει και ανοιχτό μάθημα πεντάνγκ για ανθρώπους κάθε ηλικίας, γιόγκα και καποέϊρα, ενώ την τελευταία μέρα, την Δευτέρα 10 Ιουνίου, θα κλείσει με δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με επίκεντρο το πάρκο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)