to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 13.01.2013

Διεθνή

Παρίσι: Μεγάλη διαδήλωση κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων

Από τα χαράματα άρχισαν να καταφθάνουν στο Παρίσι τα άτομα που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ονομάζεται «Γάμος για όλους » και που στην πράξη μεταφράζεται «Γάμος για τους ομοφυλόφιλους».




Με έξι αμαξοστοιχίες οργανωμένες από τις μεγάλες γαλλικές πόλεις και 900 λεωφορεία, ο νεοσυσταθής σύλλογος « Διαδήλωση για όλους» (Manif pour tous), μεταφέρει τον κόσμο που θα συμμετέχει στη διαδήλωση.


Αναμένεται ότι θα συγκεντρωθούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών και των πολιτικών αποχρώσεων.


Πέρα από τον σύλλογο «Διαδήλωση για όλους», που έχει για ιδρυτικά μέλη ακόμα και ομοφυλόφιλους αντίθετους στο γάμο, στην κινητοποίηση συμμετέχουν και άλλες πολιτικές αλλά και καθολικές οργανώσεις.


Στο μεταξύ, η ομάδα των καθολικών φονταμενταλιστών που είναι γνωστοί ως Civitas, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην πορεία.


Άμεση ήταν η αντίδραση της υπερδραστήριας επικεφαλής του συλλόγου «Διαδήλωση για όλους» χιουμορίστας Φριζίντ Μπαρζό (ψευδώνυμο με αναφορά στην Μπριζίτ Μαρντό), που δεν θέλει να δοθεί ομοφοβικός χαρακτήρας στο κίνημα. Ζήτησε επισήμως από τις αρχές να επιβληθεί στην Civitas μια εκ διαμέτρου αντίθετη αφετηρία για την πορεία της.


Υπάρχει πρόβλεψη για τρεις διαφορετικές αφετηρίες, χωρίζοντας έτσι την πορεία στα τρία, λόγω του αναμενόμενου μεγάλου όγκου, αλλά και ανάλογα με τις πολιτικές ευαισθησίες.


Ξεκινούν από τις «πόρτες» του Παρισιού νότια και δυτικά με σημείο σύγκλισης για τον τερματισμό τους στο Champs de Mars (Πεδίο του Αρεως), πεδίο που καταλήγει στον Πύργο του Αϊφελ.


Για τη Civitas η Μπαρζό ζητάει να ξεκινήσει από τα βόρεια.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έξι σταθμοί του μετρό στις αφετηρίες και στον τερματισμό, θα παραμείνουν κλειστοί.


Το ραντεβού έχει δοθεί για τις δύο το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.


Η μεγάλη αυτή διαδήλωση πραγματοποιείται ενώ ο Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε χθες την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας ασφάλειας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, γνωστού ως « Βιζιπιράτ » (Vigipirate).


Από χθες το απόγευμα η σοβαρότητα του συστήματος έφτασε στη βαθμίδα « ενισχυμένου κόκκινου » που είναι ένα μόλις στάδιο πριν την ανώτατη βαθμίδα. Πέρα από τα δημόσια κτίρια, μεγαλοκαταστήματα ή ναούς, η ενίσχυση αυτή αφορά κυρίως σε μετρό, τραίνα και μεγάλες συγκεντρώσεις.


Ανάμεσα σε δύο ανακοινώσεις για τη διπλή στρατιωτική παρέμβαση της Γαλλίας σε Μάλι και Σομαλία ο Γάλλος πρόεδρος αναγνώρισε χθες ότι: «ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας μας υποχρεώνει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα εδώ στη Γαλλία ».



Πηγή: Αγγελιοφόρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)