to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:59 | 14.07.2018

Διεθνή

Το Παρίσι φιλοξενεί την παρέλαση της 14ης Ιουλίου πριν από τον τελικό του Μουντιάλ

Η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου θα γίνει σήμερα, όπως το θέλει η παράδοση, στο Σανζ Ελιζέ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι ελπίζουν ότι θα έχουν την ευκαιρία να συγκεντρωθούν ξανά αύριο, στην περίπτωση που η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας κερδίσει τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου.


Περίπου 12.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή με αφορμή την εθνική εορτή αλλά και ενόψει του αυριανού ποδοσφαιρικού αγώνα, στον οποίο η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με την Κροατία.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, για τον οποίο είναι η δεύτερη παρέλαση για την εθνική εορτή μετά την εκλογή του, τον Μάιο του 2017, θα διασχίσει γύρω στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα (11.00 ώρα Ελλάδας) τη διάσημη παριζιάνικη λεωφόρο πάνω σε ένα «command car», ένα ανοιχτό στρατιωτικό όχημα, πριν φθάσει στην πλατεία Κονκόρντ, όπου θα παρακολουθήσει τους εορτασμούς.

Μετά τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι, φέτος ως τιμώμενοι έχουν προσκληθεί ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Χσιεν Λουνγκ και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο, καθώς η Γαλλία θέλει να ενδυναμώσει τις στρατιωτικές της σχέσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Το 2018 σηματοδοτεί την 160ή επέτειο διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Γαλλίας και της Ιαπωνίας ενώ, εδώ και 20 χρόνια, πιλότοι της Σιγκαπούρης εκπαιδεύονται στη γαλλική βάση του Καζό.

Σημαιοφόροι των δύο ασιατικών κρατών θα βρίσκονται στην κεφαλή της παρέλασης, πλάι σε σημαιοφόρο που θα φέρει το γαλλικό εθνικό σύμβολο. Θα τους πλαισιώνουν επτά στρατιώτες από κάθε εθνικότητα. Νωρίτερα, 64 αεροσκάφη θα διασχίσουν τον παριζιάνικο ουρανό. Ο αστροναύτης Τομάς Πεσκέ, ο 10ος Γάλλος που πήγε στο Διάστημα, θα έχει το προνόμιο να πετάξει πάνω από το πλήθος με ένα Rafale. Την πρώτη εμφάνισή του θα κάνει το αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού A330 MRTT Phénix ενώ το Mirage 2000-N θα πετάξει για τελευταία φορά.

Ιδιαίτερες τιμές θα αποδοθούν στις μονάδες που εστάλησαν να βοηθήσουν τον τοπικό πληθυσμό μετά το καταστροφικό πέρασμα τον περασμένο Σεπτέμβριο των τυφώνων Ίρμα και Μαρία από τις Γαλλικές Αντίλλες.

Συνολικά, 4.290 στρατιώτες, 220 οχήματα, 250 άλογα, 64 αεροπλάνα και 30 ελικόπτερα θα συμμετάσχουν στη φετινή παρέλαση που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 ώρες και έχει ως θέμα της την «αδελφότητα των όπλων».

Η παραδοσιακή παρέλαση της 14ης Ιουλίου είναι «μια επίδειξη δύναμης», που «ξεπερνά ​​από έναν απλό εορτασμό», δηλώνει ο αρχηγός του επιτελείου στρατού, ο στρατηγός Φρανσουά Λεκουάντρ, σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Famille Chrétienne.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)