to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:18 | 30.09.2013

Κοινωνία

Παρέμβαση υπουργού για τους απλήρωτους ναυτικούς ζητούν ναυτεργατικά σωματεία

Την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), προκειμένου να αποφασίσει κινητοποιήσεις, ζητούν τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ).


Όπως καταγγέλλουν, οι 56 ναυτικοί του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πηνελόπη Α’» στο λιμάνι της Ραφήνας που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, έχουν εγκαταλειφθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.


Συγκεκριμένα η ΠΕΜΕΝ, «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΜΕΑΓΕΝ, σε ανακοίνωσή τους, απαιτούν την παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την άμεση επαναλειτουργία του πλοίου με παροχή πετρελαίου, νερού για την ασφαλή ενδιαίτηση και διαμονή των μελών του πληρώματος, καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.


Επίσης καταγγέλλουν ότι συνεχίζονται οι απολύσεις στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Hellenic Spirit» της Ναυτιλιακής Εταιρείας ΑΝΕΚ LINES με βάση τις υπουργικές αποφάσεις που ανατρέπουν πλήρως τις συνθέσεις των πληρωμάτων για τα υπό ελληνική σημαία πλοία στη γραμμή Πάτρα- Ιταλία.


Σημειώνεται ότι με πρόσφατη επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Μ.Βαρβιτσιώτη, η ΠΝΟ είχε εκφράσει την πλήρη αντίθεση και διαμαρτυρία της, για την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων, που όπως υποστηρίζει, ανατρέπουν πλήρως τις συνθέσεις των πληρωμάτων σε έξι πλοία που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Ελλάδας- Ιταλίας.


«Με την εφαρμογή αυτών των υπουργικών αποφάσεων, δεκάδες ναυτεργάτες θα οδηγηθούν στην απόλυση και στην ανεργία», τόνιζε στην επιστολή της η ΠΝΟ, ενώ ανέφερε ότι «θίγονται άμεσα τα επίπεδα ασφαλείας των εν λόγω πλοίων στην εκτέλεση των δρομολογίων».



Διαβάστε περισσότερα στο thepressproject.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)