to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:06 | 19.01.2022

Πολιτική

Παρέμβαση Ξανθόπουλου για τις προσλήψεις στις φυλακές Δράμας - Σε δυο μήνες τα πρώτα αποτελέσματα από τον ΑΣΕΠ

Ερώτημα προς τον επικεφαλής του ΑΣΕΠ, για το πού βρίσκεται η προκήρυξη του διαγωνισμού στελέχωσης των φυλακών Νικηφόρου στη Δράμα, πότε θα ανακοινωθούν τα προσωρινά και οριστικά αποτελέσματα καθώς και ποια είναι η εξέλιξη της προκήρυξης για την πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων, απηύθυνε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση των εκθέσεων Πεπραγμένων της Αρχής για τα έτη 2019 και 2020 στην επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής.


Ο κ. Ξανθόπουλος παρατήρησε επίσης ότι το ΑΣΕΠ που αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος, χρειάζεται να ενισχυθεί καθώς συχνά η  δημόσια διοίκηση με τις αδυναμίες, παθογένειες και αβελτηρίες της,  του φορτώνει όσα δεν μπορεί εκείνη να προχωρήσει. Με βάση δε τον μεγάλο όγκο των υποθέσεων προσλήψεων που χειρίζεται, αναρωτήθηκε μάλιστα αν χρειάζεται να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων και να αλλάξει ο οργανισμός της Αρχής.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Α. Παπαϊωάννου για μεν την προκήρυξη του προσωπικού φυλακών, δήλωσε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώθηκε, όπως είναι γνωστόν, την 2 Δεκεμβρίου 2021, υποβλήθηκαν 4.370 αιτήσεις για 416 θέσεις εργασίας, τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν περίπου σε 2 μήνες από σήμερα ενώ η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων θα εξαρτηθεί από το πλήθος των ενστάσεων. Για δε τον διαγωνισμό 6Κ, που αφορά τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ανέφερε ότι η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται στο ότι τα ψυχομετρικά τεστ και η σωματική δοκιμασία διακόπηκαν πάνω από μία φορά λόγω πανδημίας, πλην όμως ολοκληρώθηκαν και, πλέον, η έκδοση των αποτελεσμάτων βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)