to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:03 | 26.02.2018

Πολιτική

Παρέμβαση Τζανακόπουλου στη Βουλή: Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι την αποπομπή Γεωργιάδη από τον κ. Μητσοτάκη; (βίντεο)

«Η διαφορά μεταξύ της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποτυπώνεται σήμερα ανάγλυφα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας ότι ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου για λόγους ευθιξίας «ύστερα από μια ομολογημένα λανθασμένη χρήση μιας διάταξης νόμου»


Σε παρέμβασή του μετά την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημ. Τζανακόπουλος, τόνισε την απόφαση του πρωθυπουργού για  κατάργηση της διάταξης για την επιδότηση διαμονής σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης και επανέλαβε ότι η παραίτηση για λόγους ευθιξίας της Ρ. Αντωνοπούλου είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τη στάση των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση Novartis. «Για ποιο λόγο δεν παραιτείστε κι εσείς, μέχρι να καθαρίσει το όνομά σας;», ήταν η προτροπή του Δ. Τζανακόπουλου στον Αδ. Γεωργιάδη.

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Αναρωτιέμαι πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει από αντιπρόεδρο του κόμματός του τον κ. Γεωργιάδη, όχι μόνο για τους λόγους που έχουν να κάνουν με το σκάνδαλο Novartis αλλά και για την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας, με μία γλώσσα εντελώς αδόκιμη, γλώσσα με την οποία προσβάλλει όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά την ίδια την παράταξη της ΝΔ». 

Ο κυβ. εκπρόσωπος υπενθύμισε επίσης την πολιτική ευθύνη της ΝΔ «για όσα συνέβησαν στο χώρο του φαρμάκου από το 2000 μέχρι το 2010 και από το 2010 μέχρι το 2015», ενώ ανέφερε ότι δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να μιλάει για ηθικό έλλειμμα όταν «έκρυβαν λίστες σε συρτάρια΄των υπουργείων, έχουν (σ.σ.: ως κόμμα) δάνεια ύψους 200 εκατ. ευρώ και έχουν πρωταγωνιστήσει σε κάθε μικρό και μεγάλο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης» και κάλεσε τη ΝΔ να αναφέρει ονομαστικά, με το απαραίτητο σθένος, να καταγγείλει επί προσωπικού τους εισαγγελικούς λειτουργούς που συμμετέχουν στην υποτιθέμενη σκευωρία. «Έχετε δάνεια 200 εκ. ευρώ. Η κ. Αντωνοπούλου θα επιστρέψει τα 12.000 ευρώ, εσείς θα επιστρέψετε τα 200 εκ.;», ρώτησε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ανοχής της κυβέρνησης στα φαινόμενα βίας, καταλογίζοντάς του αλά καρτ ευαισθησία για την ασφάλεια. «Έχουν δεχθεί επιθέσεις και κυβερνητικά στελέχη, αλλά το θέμα δεν είναι να συμψηφίζουμε τις επιθέσεις, αλλά το πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα», είπε και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με την λογική την οποία επέλεξε η ΝΔ την περίοδο 2012 - 2015 με την γενικευμένη καταστολή, αλλά αντιθέτως εντάθηκε και ειδικώς στην Αθήνα. «Το θέμα αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Αυτό κάνει η Ελληνική Αστυνομία και γιαυτό έχουμε απτά αποτελέσματα», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νέες κραυγές από Αδ. Γεωργιάδη για τη «σκευωρία»

"Κρατείστε μικρό καλάθι", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος προς την πτέρυγα της ΝΔ, σχετικά με διαρροές περί δήλωσης του αμερικανού πρέσβη, ότι το FBI δεν κάνει καμία έρευνα για Έλληνα πολιτικό σε σχέση με το σκάνδαλο NOVARTIS. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης, πως από τη στιγμή που η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, η επιλογή που είχε το Κοινοβούλιο ήταν, είτε να μην κάνει τίποτα, είτε να προχωρήσει στην συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάιατ διαψεύδει Μητσοτάκη: «Ουδέποτε αναφέρθηκε στην ύπαρξη ή μη Ελλήνων πολιτικών στις έρευνες του FBI»

Αντιπαράθεση προκάλεσε η προαναφερθείσα παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου στην Ολομέλεια, αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη. Την απάντηση που επεφύλασσε ο κ. Τζανακόπουλος, σχολίασαν ο αντιπρόεδρος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας.

"Ακούστε γιατί δεν θα παραιτηθώ! Δεν πρόκειται να παραιτηθώ διότι ο κ. Τσίπρας με την κυρία Παπασπύρου, την δεύτερη μητέρα σας, την κ. Θάνου και τον Παπαγγελόπουλο έστησαν αυτή την ιστορία!" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: "Και προσέξετε που το ξέρω. Μας είπατε ‘κάντε μήνυση και στο FBI'. Προ μιας ώρας ο κ. πρέσβης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι καμία έρευνα δεν κάνει το FBI για κανέναν Έλληνα πολιτικό. Να γιατί δεν κάνουμε μήνυση στο FBI και κάνουμε σε εσάς. Γιατί εσείς το στήσατε!", είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στον Δ. Παπαδημητρίου, αναφορικά με την υπόθεση της επιδότησης του ενοικίου του: "Και ο κ. Παπαδημητρίου έπαιρνε τα λεφτά. 'Αρα, μαζί της (σ.σ. με την Ράνια Αντωνοπούλου) πρέπει να πάει στην παραίτηση", είπα. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι "αν για όποιον αναφέρεται το όνομα του στη δικογραφία, πρέπει να παραιτηθεί΄, τότε αυτή η αναφορά είναι και για τον κ. Κουρουμπλή, τον κ. Ξανθό, τον κ. Πολάκη, διότι αναφέρονται σε έγγραφο που έχει αποκρύψει η κυβέρνηση".

Λίγο αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, αναφέρθηκε στην υπόθεση NOVARTIS και κάλεσε τον κ. Τζανακόπουλο να απαντήσει αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετώπισε προδικαστικά αυτό το θέμα. "Και αυτό που κάνετε σήμερα, να εμφανίζεστε ενώπιον της Βουλής και να κάνετε τις δηλώσεις που κάνετε, δεν ασκείτε εσείς προσπάθεια επηρεασμού; Συμβιβάζεται αυτή η στάση σας, με την ιδιότητα που έχετε;" ρώτησε απευθυνόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο Κ. Τζαβάρας και επέμεινε: "Είστε ικανοποιημένοι για τον τρόπο που η δικογραφία πήγαινε και ερχότανε στα εισαγγελικά γραφεία, μάλιστα δε, κάτω από την καθοδήγηση της διευθύντριας του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, για την οποία προχθές εξεδόθη απόφαση, γνώμη και κατακραυγή, όλου του δικαστικού σώματος εκφραζομένου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων; Είναι πολύ σοβαρά αυτά που είπε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και πρέπει, έστω και την υστάτη στιγμή, να αντιληφθείτε ότι παίζετε εν ου παικτοίς και δημιουργείτε πρόβλημα στους θεσμούς".

Η απάντηση του Δημ. Τζανακόπουλου

"Αν οι καταγγελίες τις οποίες σκοπεύει ο κ. Γεωργιάδης εναντίον του πρωθυπουργού έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα, όση σχέση έχει με την πραγματικότητα αυτό το οποίο περιφέρεται και λέει στα κανάλια, ότι δήθεν η κ. Παπασπύρου είναι η δεύτερη μητέρα μου, τότε πραγματικά ο κ. πρωθυπουργός δεν έχει τίποτα να φοβάται", σχολίασε για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο Δ. Τζανακόπουλος. Σε ό,τι αφορά το FBI και τις έρευνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέτρεψε την ΝΔ: "Καλό είναι να περιμένουμε. Να δούμε ακριβώς ποιες ήταν οι δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη. Αν δεν κάνω λάθος, αυτά τα οποία φέρεται να είπε, προέκυψαν μετά από διαρροές της ΝΔ. Επομένως κρατείστε και μικρό καλάθι, κύριε Γεωργιάδη".

"Τίποτα μη θεσμικό δεν έχει γίνει! Τίποτα απολύτως - και όλη αυτή η παραφιλολογία την οποία συνεχίζετε να επαναλαμβάνετε, την επαναλαμβάνετε επειδή δεν θέλετε να πάμε στην ουσία της συζήτησης! απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: "Δεν θέλετε να μιλήσουμε για το πραγματικό σκάνδαλο. Θέλετε να διαδικασιολογήσετε". Σε αυτή τη διαδικασιολογία, "υπάρχει και εμμονικό άδικο, διότι τίποτα το μη θεσμικό δεν έγινε" τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

"Έχουμε τη διαβίβαση μιας δικογραφίας από την εισαγγελία διαφθοράς στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάζει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και ποια είναι η μοναδική επιλογή την οποία έχει το ελληνικό Κοινοβούλιο; Είτε να θάψει την υπόθεση μη κάνοντας τίποτα, είτε να προχωρήσει στην συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνήσει αν έχει αρμοδιότητα - η ίδια η επιτροπή θα αποφασίσει αν έχει αρμοδιότητα - και αν δεν έχει αρμοδιότητα να πράξει τα δέοντα. Επομένως, μην διαδικασιολογείτε συνεχώς, διότι έχετε νομικό άδικο, έχετε και πολιτικό άδικο", είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για τον κ. Κουρουμπλή και την καταγγελία της ΝΔ ότι είχε προνομιακή μεταχείριση, αφού δεν περιελήφθη το όνομά του στην πρόταση για την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στο διαβιβαστικό που έφτασε στο Κοινοβούλιο, υπήρχαν τα δέκα ονόματα των πολιτικών προσώπων, και από εκεί πέρα γινόταν μνεία και σε μήνυση από τον κ. Α. Λοβέρδο και την κ. Χριστοφιλοπούλου, και σε τίποτα δεν σχετιζόταν με τη NOVARTIS. "Επομένως, αν θέλετε να προχωρήσετε μετά από νέο διαβιβαστικό, και εφόσον υπάρχουν αυτά που εσείς θεωρείτε ότι υπάρχουν, σε πρόταση στην ολομέλεια για την άσκηση δίωξης, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε να δούμε την επιχειρηματολογία σας και να δούμε πού θα καταλήξει η συζήτηση", είπε ο κ. Τζανακόπουλος. 

Ολόκληρη η παρέμβαση Τζανακόπουλου στη Βουλή:

Σε σχέση με την τοποθέτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μου πέρασε κάτι από το μυαλό, όταν ενημερώθηκα ότι θα προσέλθει στο Βήμα ο κ. Μητσοτάκης. Σκέφτηκα να μην το πω. Ωστόσο το γεγονός ότι έδωσε έναν προσωπικό τόνο στην ομιλία του και εξέφρασε τη βούλησή του να εγγυηθεί προσωπικά για το μέλλον και την πορεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, νομίζω ότι μου επιτρέπει να κάνω ένα σχόλιο. Ότι μάλλον η συγκεκριμένη ομιλία ήταν περισσότερο μία υπενθύμιση του ποιος είναι Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και λιγότερο μια τοποθέτηση επί της ουσίας για τα ζητήματα της εκπαίδευσης. Ναι, αυτά. Δεν σας αρέσουν; Χαίρομαι που αντιδράτε γιατί αυτό σημαίνει ότι χτυπήσαμε κάποια φλέβα εδώ.

Νομίζω ότι η διαφορά μεταξύ της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποτυπώνεται σήμερα πλήρως, ανάγλυφα. Ποια είναι αυτή η διαφορά και σε τι συνίσταται; Στην περίπτωση της κ. Αντωνοπούλου, με την οποία άνοιξε την τοποθέτησή του ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τι έχουμε; Έχουμε μία ομολογημένα λανθασμένη χρήση μίας διάταξης νόμου, την οποία να υπενθυμίσω ότι δεν ψήφισε μόνο η Συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου του 2015 από το σύνολο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κακώς. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει δεδηλωμένη ήδη η βούληση της Κυβέρνησης να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη. Κανένας εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός δεν έκανε χρήση της, πέραν -ξαναλέω- της λανθασμένης, ομολογημένα λανθασμένης επιλογής της κ. Αντωνοπούλου. Και τι έχουμε; Έχουμε παραίτηση λόγω ευθιξίας και αποδοχή εκ μέρους του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ποιο είναι το θέμα τώρα;

Αναρωτιέμαι πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο «Novartis» να παραιτηθούν για τους ίδιους λόγους ευθιξίας από τα αξιώματα τα οποία φέρουν. Για ποιον λόγο, λοιπόν, δεν παραιτείστε κι εσείς, μέχρι να καθαρίσει το όνομά σας, κύριε Γεωργιάδη; Μπορείτε να απαντήσετε.

Αναρωτιέμαι λοιπόν πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει από Αντιπρόεδρο του Κόμματός του τον κ. Γεωργιάδη, όχι μόνο για τους λόγους που έχουν να κάνουν με όσα σχετίζονται με το σκάνδαλο Novartis, αλλά και με κάτι παραπάνω. Για λόγους που σχετίζονται με την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον Πρωθυπουργό της χώρας και για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μια γλώσσα την οποία προφανώς εκείνος θεωρεί απολύτως δόκιμη. Με την οποία όμως προσβάλει όχι μόνο την ελληνική Κυβέρνηση, θα έλεγα πολύ λιγότερο την ελληνική Κυβέρνηση και πολύ περισσότερο την ίδια την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν ξέρω αν είναι πολλοί εκείνοι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως φιλελεύθεροι από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι να αισθάνονται χαρούμενοι, ικανοποιημένοι, όταν ακούν τέτοιου τύπου τοποθετήσεις να γίνονται είτε από το Βήμα της Βουλής είτε στο επίπεδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πόσες μέρες, λοιπόν, θα περάσουν μέχρι την αποπομπή; Πόσες μέρες θα περάσουν, αναρωτιέμαι, μέχρι να αναγνωριστεί η πολιτική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για όσα συνέβησαν στο χώρο του φαρμάκου από το 2000 μέχρι το 2010 και από το 2010 ως το 2015;

Αν θυμάμαι καλά, στην Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία ήταν από το 2004 μέχρι το 2009 και από το 2011 μέχρι το 2015. Έχει λοιπόν ευθύνη η Νέα Δημοκρατία για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείριση των τιμών του φαρμάκου αυτά τα δέκα χρόνια που βρισκόταν στην Κυβέρνηση, ναι ή όχι; Αυτά είναι τα μεγάλα πολιτικά ερωτήματα!

Μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης βρήκε το σθένος να έρθει εδώ να καταγγείλει τη σημερινή Κυβέρνηση για ηθικό έλλειμμα, όταν κρύβατε λίστες και στικάκια στα συρτάρια των Υπουργείων σας. Έχετε δάνεια 200 εκατομμυρίων ευρώ. Η κ. Αντωνοπούλου τις 12.000 ευρώ θα τις επιστρέψει, εσείς θα επιστρέψετε τα 200 εκατομμύρια που πήρατε από τις τράπεζες; Αυτά είναι τα μεγάλα ερωτήματα!

Πρωταγωνιστήσατε σε κάθε μικρό και μεγάλο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, αλλά όταν έρχεται η ώρα να δώσετε λογαριασμό μιλάτε για σκευωρία, κουκουλοφόρους και πολιτικές διώξεις, απόπειρα εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων. Από ποιον; Από την ελληνική δικαιοσύνη; Από Έλληνες δικαστές; Να το πείτε.

Να έχετε το σθένος, όπως ο κ. Σαμαράς κατέθεσε μήνυση εναντίον εισαγγελικών λειτουργών, να βγείτε και να καταγγείλετε επί προσωπικού, λέγοντας συγκεκριμένα ονόματα, ποιοι είναι οι εισαγγελικοί λειτουργοί που τελούν εν συμπαιγνία με την ελληνική Κυβέρνηση. Έχετε το σθένος; Βγείτε και ξαναπείτε τα, κύριε Βορίδη, σας προκαλώ ευθέως. Βγείτε και πείτε τα αλλά με ονόματα. Να το πείτε με ονόματα. Πείτε τα ονόματα των Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, των Αντιεισαγγελέων Εφετών. Σας προκαλώ ευθέως, κύριε Βορίδη, να πείτε τα ονόματα. Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει μηνύσεις. Κι αυτά για να τελειώνουμε με το αστείο.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, επειδή μου τέθηκε συγκεκριμένο ερώτημα –τα υπόλοιπα για την Παιδεία θα τα πει ο κ. Γαβρόγλου- η ευαισθησία για την ασφάλεια της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι αλά καρτ. Ξέρετε πόσες επιθέσεις έχει δεχθεί η οικία του κ. Φλαμπουράρη τα τελευταία δυο χρόνια;

Ξέρετε πόσες φορές στελέχη ή μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης έχουν γίνει στόχος; Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα δεν είναι να συμψηφίζουμε τις επιθέσεις και αν αυτός ο οποίος δέχεται την επίθεση είναι από την τάδε ή τη δείνα παράταξη, τη δική μας ή τη δική σας.

Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Και το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με τη λογική, την οποία έχει επιλέξει να το αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία την περίοδο 2012-2015 με τη γενικευμένη καταστολή, με τις συλλήψεις στο σωρό. Αντιθέτως με τον τρόπο αυτό το μόνο το οποίο κάνατε είναι να εντείνετε το πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στην Αθήνα.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται το πρόβλημα είναι με επαγγελματισμό, είναι με σοβαρότητα, είναι με υπευθυνότητα και αυτό ακριβώς κάνει σήμερα η Ελληνική Αστυνομία και είναι ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο που έχουμε και συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα στη βελτίωση των όρων και των συνθηκών ασφάλειας τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ευχαριστώ.

Η δευτερολογία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

 

Ευχαριστώ, κύριε Τζαβάρα, που μου κάνετε την τιμή. Σας ευχαριστώ. Λοιπόν, σε ό,τι αφορά την προηγούμενη τοποθέτηση του Αντιπροέδρου-εάν μιλάω στο τρίτο ενικό, φαντάζομαι δεν υπάρχει προσωπικό, έτσι δεν είναι, αυτός δεν είναι ο κανόνας; Μάλιστα- του Αντιπροέδρου Α΄, του Αντιπροέδρου Β΄, δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι η τοποθέτησή του. Εν πάση περιπτώσει, λοιπόν, θέλω να πω το εξής: Εάν οι καταγγελίες, τις οποίες σκοπεύει να κάνει εναντίον του Πρωθυπουργού, έχουν τόσο σχέση με την πραγματικότητα, όσο έχει σχέση με την πραγματικότητα, αυτό το οποίο περιφέρει στα κανάλια και λέει ότι δείχνει ότι δήθεν  η κ. Παπασπύρου είναι η δεύτερη μητέρα μου, τότε πραγματικά ο κύριος Πρωθυπουργός δεν έχει τίποτα να φοβάται.

Τώρα, σε ό,τι αφορά το FBI και τις δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη, καλό είναι να περιμένουμε και να δούμε ακριβώς, ποιες ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη.

Αν δεν κάνω λάθος, αυτά τα οποία φέρεται να είπε, προέκυψαν μετά από διαρροές της Νέας Δημοκρατίας. Επομένως, αφήστε, κρατήστε μικρό καλάθι, κύριε Γεωργιάδη. Ελπίζω να μην πάρετε τον λόγο επί προσωπικού και για αυτό.

Πάμε τώρα στο ζήτημα του κ. Κουρουμπλή, γιατί βάζετε ένα θέμα το οποίο προκύπτει από ένα δημοσίευμα. Εσείς ξέρετε ότι υπάρχει αυτό το έγγραφο; Λοιπόν, εν πάση περιπτώσει, το ζήτημα είναι το εξής. Στο διαβιβαστικό που ήρθε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπήρχαν τα δέκα γνωστά ονόματα. Από εκεί και πέρα, γινόταν και αναφορά σε μια μήνυση, την οποία είχαν κάνει -αν δεν κάνω λάθος- ο κύριος Λοβέρδος και η κυρία Χριστοφιλοπούλου, η οποία σε τίποτα δεν σχετιζόταν με την υπόθεση NOVARTIS.

Επομένως, αν θέλετε εσείς να προχωρήσετε μετά από νέο διαβιβαστικό, το οποίο θα γίνει, εφόσον υπάρχουν αυτά τα οποία εσείς θεωρείτε ότι υπάρχουν, σε πρόταση στην Ολομέλεια για την άσκηση δίωξης, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε, για να δούμε ποιες θα είναι οι επιχειρηματολογικές σας γραμμές, εν πάση περιπτώσει, και να δούμε πού θα καταλήξει όλη η συζήτηση. Εδώ είμαστε. Για ποιον λόγο αγχώνεστε;

Τώρα, σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα, τα οποία μου έθεσε ο κ. Τζαβάρας, θα πω πάρα πολύ σύντομα, ότι είμαι απολύτως ικανοποιημένος. Τίποτα μη θεσμικό δεν έχει γίνει –τίποτα απολύτως. Όλη αυτή την παραφιλολογία συνεχίζετε να επαναλαμβάνεται, για ποιον λόγο; Διότι δεν θέλετε να πάμε στην ουσία της συζήτησης. Δεν θέλετε να μιλήσουμε για το πραγματικό σκάνδαλο. Θέλετε να διαδικασιολογήσετε.

Στην διαδικασιολογία, μάλιστα, έχετε και νομικό άδικο, διότι τίποτα το μη θεσμικό έγινε. Τι έχουμε; Έχουμε τη διαβίβαση μιας δικογραφίας από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάζει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Και ποια είναι η μοναδική επιλογή την οποία έχει το Ελληνικό Κοινοβούλιο; Είτε να θάψει την υπόθεση, μη κάνοντας τίποτα, είτε να προχωρήσει στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Για ποιον λόγο; Για να διερευνήσει εάν έχει αρμοδιότητα. Είναι η μοναδική, η οποία μπορεί να το πει αυτό. Η ίδια η Επιτροπή θα αποφασίσει εάν έχει αρμοδιότητα. Και εάν δεν έχει αρμοδιότητα, θα πράξει τα δέοντα. Επομένως, μην διαδικασιολογείτε διαρκώς, διότι έχετε και νομικό άδικο, πέρα από το πολιτικό άδικο, που σας ακολουθεί.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τον επηρεασμό της Δικαιοσύνης δια των πολιτικών δηλώσεων. Το να κάνει κανείς πολιτική κριτική, το να βγάζει κανείς πολιτικά συμπεράσματα ή να κάνει πολιτικές εγκλίσεις δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ούτε επηρεασμό ούτε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, είτε αυτή ασκείται, εν πάση περιπτώσει, από την Προκαταρκτική Επιτροπή είτε ασκείται από την τακτική Δικαιοσύνη. Το γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα. Η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη με εντελώς διαφορετικό τρόπο νοείται, εάν θέλετε να μιλήσουμε στενά νομικά -και καλό θα είναι να το θυμάστε αυτό.

Ευχαριστώ.        

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)