to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 03.01.2023

Αθλητισμός

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου

Τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια θανάτου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση ζήτησε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τον θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου - Η ανακοίνωση του Τζάνειου Νοσοκομείου


Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε ο θάνατος του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου έπειτα από αρκετές ημέρες νοσηλείας στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Η προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα διενεργείται, μέσω ΓΑΔΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

Αναμένεται πλέον η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 16χρονου για να επιστραφεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα η δικογραφία.

Τι αναφέρει το Τζάνειο

Bαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση ανέδειξε ο κλινικός και απεικονιστικός έλεγχος στον οποίο υπεβλήθη ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος, ενώ συνεχή επιδείνωση παρουσίαζε η κλινική εικόνα του κατά το διάστημα που νοσηλευόταν στο Τζάνειο νοσοκομείο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση για το θάνατο του νεαρού πυγμάχου.

Δυστυχώς, παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο 16χρονος Βασίλης δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη νοσηλεία του στο Τζάνειο και τελικά κατέληξε χθες, Δευτέρα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Τζάνειου Νοσοκομείου που υπογράφει ο αναπληρωτής διοικητής Στυλιανός Γερωνυμάκης, αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με την πορεία νοσηλείας του ασθενούς Τ.Β: O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)