to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:16 | 14.04.2018

Κοινωνία

Παρέμβαση των Reworkers: Άμεση ανάκληση της παράνομης απόλυσης στον «Επικοινωνία 94 FM» (βίντεο - φωτ.)

Την άμεση ανάκληση της παράνομης απόλυσης δημοσιογράφου, μητέρας δύο ανηλίκων παιδιών μονογονεϊκής οικογένειας, από το δημοτικό ραδιόφωνο «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM» του δήμου Ηρακλείου Αττικής, απαίτησαν με παρέμβασή τους την Παρασκευή 13/4 οι «Reworkers»


Στις 02/04/18 το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (ΔΕΡΗΑ) πήρε την απόφαση να απολύσει  την δημοσιογράφο Στ. K. δίχως να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση.

Η δημοσιογράφος εργαζόταν στον σταθμό επί 17 χρόνια και είναι μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών μονογονεϊκής οικογένειας. Η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση πέρασε με πλασματική πλειοψηφία χάρη στην διπλή ψήφο του προέδρου του Δ.Σ.
 
Παρά την έντονη αντίθεση των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ της επιχείρησης και του εκπροσώπου των εργαζομένων, με αίολα επιχειρήματα που καταρρίφθηκαν παρουσία της απολυμένης εργαζομένου  και σύμφωνα με τις υποδείξεις του διευθυντή προγράμματος του σταθμού Βασ. Νομικού ( δεν είχαν την παραμικρή ευθιξία να παρουσιάσουν τις απόψεις του)  και παρά τις επίμονες προσπάθεθες της δημοτικής παράταξης «Δικτύο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής - Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» για αναβολή του θέματος, πάρθηκε τελικά η απόφαση απόλυσης της δημοσιογράφου με σχετική πλειοψηφία χάρη της διπλής ψήφου του προέδρου του Δ.Σ.     
 
H συλλογικότητα «Reworkers» με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Ηρακλείου, το απόγευμα της Παρασκευής 13/04, δήλωσαν ότι στέκονται στο πλάι της εργαζόμενης δημοσιογράφου και ενάντια σε οποιαδήποτε παράνομη και καταχρηστική ενέργεια που καταπατά εργασιακά δικαιώματα. Απαιτούν την άμεση ανάκληση της παράνομης απόλυσης και τον πλήρη σεβασμό στη μητρότητα και τα δικαιώματα των γυναικών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)