to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:39 | 18.12.2012

Κοινωνία

Παρέμβαση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Χαράς Καφαντάρη, στη διαμαρτυρία "κίνησης πολιτών ενάντια στις διακοπές ρεύματος"

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη συμμετείχε στη συνάντηση αντιπροσωπείας της κίνησης πολιτών ενάντια στις διακοπές της ηλεκτροδότησης και εκπροσώπων της διοίκησης της ΔΕΗ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της επιχείρησης.


Μετά το τέλος της συνάντησης η Χαρά Καφαντάρη δήλωσε: «Συμμετείχαμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ (Β. Διαμαντόπουλος, Ε. Ουζουνίδου, Θ. Πετράκος)  για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των συμπολιτών μας ενάντια στις άδικες διακοπές ρεύματος. Κάτω από τις ασφυκτικές συνθήκες ανεργίας και ανέχειας που έχει προκαλέσει η παρατεταμένη εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών είναι απαράδεκτο η διοίκηση της ΔΕΗ να προβαίνει συνεχώς σε εντολές διακοπής ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της απάνθρωπης αυτής τακτικής που αφορά ανθρώπους και όχι απλώς αριθμούς. Είναι εξοργιστικό να υπάρχουν μεγάλοι καταναλωτές, μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, με χρέη  εκατομμυρίων ευρώ προς τη ΔΕΗ και να απολαμβάνουν ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας, την ίδια στιγμή, που άνθρωποι με βιοποριστικό πρόβλημα έρχονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της διακοπής ηλεκτροδότησης».

Καταλήγοντας η Χαρά Καφαντάρη επισήμανε: «το κίνημα των πολιτών θα συνεχίσει όχι απλά να δραστηριοποιείται, αλλά θα φουντώσει ακόμα περισσότερο, ενόψει και της επικείμενης αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ μέσα στο 2013. H Διοίκηση της επιχείρησης και η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθούν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα συνιστά ένα κοινωνικό αγαθό, το οποίο η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει για όλους και όχι να το αποτιμούν ως εξαγοράσιμο προϊόν ».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)