to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:08 | 20.06.2018

Πολιτική

Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για τις προσβολές του Χ. Αθανασίου κατά της Γιάννας Παπαδάκου

O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, απευθύνοντας ερωτήσεις στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο σε συνέντευξη που είχε πάρει η συνάδελφος Γιάννα Παπαδάκου από την κ. Παπασπύρου, προκαλώντας την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ


Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσαν όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την Τρίτη. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, απευθύνοντας ερωτήσεις στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο σε συνέντευξη που είχε πάρει η συνάδελφος Γιάννα Παπαδάκου από την κ. Παπασπύρου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τη συνέντευξη «στημένη για ειδικά θέματα, για Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ». Η συγκεκριμένη αναφορά, η οποία μεταδόθηκε και από το Κανάλι της Βουλής, προσβάλλει και απαξιώνει τη δημοσιογράφο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τον κ. Αθανασίου πριν προβεί σε καταγγελίες να τεκμηριώνει τα λεγόμενά του με στοιχεία και αποδείξεις. Ταυτόχρονα ενημερώνει τον πρώην Υπουργό ότι στην ΕΣΗΕΑ λειτουργούν Πειθαρχικά Συμβούλια και Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, στα οποία μπορεί να προσφύγει και να καταγγείλει ο,τιδήποτε γνωρίζει. Ο δημοσιογράφος, μέσω έρευνας και συνεντεύξεων, έχει υποχρέωση να αναζητεί την αλήθεια και να ενημερώνει την κοινή γνώμη. Άλλωστε, στο άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, ρητά αναφέρεται ότι: «Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)