to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 23.03.2018

Πολιτική

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις «ιερές» χορηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η Μητρόπολη Καισαριανής φέρεται να έχει λάβει επιχορηγήσεις που υπερβαίνουν το ποσό των 800.000 ευρώ, κατά παράβαση, μάλιστα, του καταστατικού του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ ο ίδιος ο μητροπολίτης ήταν μέλος του ΔΣ του.


«Οι αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τα κονδύλια που έδινε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μητρόπολη της Καισαριανής, εγείρουν πολλαπλά ερωτηματικά που αφορούν τόσο το ίδιο το ίδρυμα και τον τρόπο με τον οποίο επέλεγε να διανέμει τα χρήματα του, όσο και την προνομιακή πρόσβαση της συγκεκριμένης μητρόπολης σε δημόσιο χρήμα.», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη Μητρόπολη φέρεται να έχει λάβει επιχορηγήσεις που υπερβαίνουν το ποσό των 800.000 ευρώ, κατά παράβαση, μάλιστα, του καταστατικού του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ ο ίδιος ο μητροπολίτης ήταν μέλος του ΔΣ του.

«Είναι απαραίτητη η παρέμβαση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές αυτής της σκανδαλώδους υπόθεσης και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, σε περίπτωση που διαπιστωθούν», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

* Διαβάστε αναλυτικά: Οι ιερές χορηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Μητρόπολη Καισαριανής

«Έχουμε να κάνουμε με την επιτομή της διαφθοράς, της συναλλαγής με το πολιτικό σύστημα, της πελατειακής λογικής και της ευνοιοκρατίας, αυτό ήταν το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σωστά και ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι λειτουργούσε ως μια offshore του Υπουργείου Υγείας. Πραγματικά τα νέα στοιχεία και τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση» σημείωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο Ανδρέας Ξανθός σχολιάζοντας ότι «είναι καταγέλαστα αυτά τα οποία ψελλίζουν κάποιοι για σκευωρία».

 «Η Εκκλησία της Ελλάδος, οι απλοί ιερείς και ο απλός κόσμος που συμμετέχει στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας δίνει καθημερινά από το υστέρημά του και δεν περιμένει 800.000 από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τι νόημα έχει να υπάρχει εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ξέρει από λοιμώδεις νόσους η Εκκλησία;», αναρωτήθηκε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)