to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 18.02.2021

Κοινωνία

Σε συλλήψεις (!) μετατράπηκαν οι 60 από τις 65 προσαγωγές για την παρέμβαση υπέρ του Κουφοντίνα στο Υπ. Υγείας

Παρέμβαση δεκάδων αντιεξουσιαστών στις 7 το πρωί στο υπ. Υγείας στην Αθήνα, για τη διαχείριση της πανδημίας από το κράτος αλλά και το οριακό σημείο που βρίσκεται η υγεία του απεργού πείνας (από 8/1) Δ. Κουφοντίνα. Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 65 από τις 60 προσαγωγές διαδηλωτών που συμμετείχαν στη δράση με συνθήματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της δημόσιας υγείας.


(φωτ.: @renmk)

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 60 από τις 65 προσαγωγές των ατόμων που το πρωί της Πέμπτης πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Υπ. Υγείας υπέρ του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εις βάρος των 60 σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης καθώς και για παραβίαση των υγειονομικών προβλέψεων για τον περιορισμό των της επιδημίας.

Ειδικότερα, δεκάδες αναρχικοί συγκεντρώθηκαν στις 7 το πρωί στο υπ. Υγείας στην Αθήνα, με αναφορές στη διαχείριση της πανδημίας από το κράτος αλλά και το οριακό σημείο που βρίσκεται η υγεία του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. 

Σχετικό βίντεο  έχει αναρτηθεί στο athens indymedia

Στα σχετικά κείμενα, οι διαδηλωτές γράφουν πως «η διαχείριση της πανδημίας είναι κρατικό έγκλημα», καθώς «εδώ και ένα χρόνο η διαχείριση της πανδημίας του covid19 αφορά στην υποταγή των φτωχών, των αδύναμων, των καταπιεσμένων. Η άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει όσο χρειάζεται το ΕΣΥ και η επιλογή να τρομοκρατεί μία ολόκληρη κοινωνία, να την υποβάλλει σε εξευτελιστικούς ελέγχους και χουντικής προέλευσης περιορισμούς, να κόβει πρόστιμα εξοντώνοντας τους φτωχούς είναι ένα κρατικό έγκλημα. Είναι πασιφανές, ότι αφορά μόνο όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Η κοινωνική καραντίνα ήρθε για να μείνει και ήδη επιβάλλεται με τον πανοπτικό έλεγχο των πόλεων, την αφομοίωση των κρατικών εντολών μέσω των δυστοπικών μεθόδων επιτήρησης της κοινωνίας και της αδρανοποίησης της κλεινοντας τη στα σπίτια με αποκορύφωμα την εμπλοκή του στρατού για τον έλεγχο εργατοπόλεων της Δυτικής Αττικής».

Για την υπόθεση της απεργίας πείνας, γράφουν πως «η Νέα Δημοκρατία δολοφονεί τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα». Σημειώνουν: «Η διαφαινόμενη δολοφονία του Κουφοντίνα δεν αποτελεί μια εξαίρεση ή ειδική μεταχείριση της αστικής εξουσίας απέναντι σε κάποιον που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βίας. Η πολιτική, που εξοντώνει σήμερα τον Κουφοντίνα σε ένα κελί νοσοκομείου είναι στην πραγματικότητα η ίδια με αυτή που δολοφονεί ανθρώπους της τάξης μας λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ. Είναι η ίδια με αυτή που δολοφονεί και σακατεύει εργάτες στους χώρους εργασίας, είναι η ίδια με αυτή που καταστέλλει αιματηρά τις διαδηλώσεις, είναι η ίδια με αυτή, που αύριο δε θα διστάσει να οδηγήσει ακόμα και σε πόλεμο για την υπεράσπιση των καπιταλιστικών συμφερόντων»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)