to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:44 | 04.04.2013

Κοινωνία

Παρέμβαση στο ΟΑΕΕ Κορίνθου

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας


Η παρατεταμένη οικονομική κρίση που οφείλεται εκτός των άλλων και στις συνεχιζόμενες επί τριετία πλέον πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες κατά τρόπο πρωτοφανή. Καθοριστική, στο βάθεμα της κρίσης, είναι η πολιτική που ακολουθούν στον ΟΑΕΕ οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι διορισμένες από αυτές διοικήσεις του. 

Πιο συγκεκριμένα:

Το 2005-2006 η διοίκηση του ΟΑΕΕ - και άλλων ασφαλιστικών ταμείων -χάνει στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων εκατομμύρια ευρώ των ασφαλισμένων παίζοντας στην ουσία στο χρηματιστήριο τις αποταμιεύσεις χιλιάδων μικρομεσαίων ασφαλισμένων, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα συγκεκριμένων εταιρειών (το γνωστό σκάνδαλο των κουμπάρων, του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που προβάλλεται τελευταία ως «χρυσή εφεδρεία» του συστήματος για να μην ξεχνιόμαστε). Κανείς από τους πρωταγωνιστές του τότε σκανδάλου δεν είναι στη φυλακή και κανενός δεν έχει δημευτεί η περιουσία!

Το Φεβρουάριο του 2012 στα πλαίσια του κουρέματος του ελληνικού χρέους τα ασφαλιστικά ταμεία, ανάμεσα σε αυτά και ο ΟΑΕΕ, χάνουν πάνω από το 50% των αποθεματικών τους το οποίο διατηρούσαν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αφού εξαιτίας της εγκληματικής απόφασης της τότε συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν εξαιρέθηκαν από το κούρεμα.

Σε όλη αυτή την πρωτοφανή καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων –των αποταμιεύσεων δηλ. των ασφαλισμένων- προστίθεται και η αδιαφορία των κυβερνήσεων των μνημονίων και των διοικήσεων του ΟΑΕΕ, που αδιαφορώντας πλήρως για τις συνθήκες που επικρατούν στη πραγματική οικονομία απαιτούν από τους ασφαλισμένους να πληρώνουν εισφορές που αντιστοιχούν στην περίοδο πριν την κρίση, παρά το γεγονός ότι 450.000(!) επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και σε αυτές αναμένεται να προστεθούν μέχρι το τέλος του 2013 άλλες 100.000! Σε αυτές δε συμπεριλαμβάνονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν οριστικά βάλει λουκέτο!

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Το άμεσο πάγωμα των οφειλών προς των ΟΑΕΕ και τη διαγραφή των προσαυξήσεων.

Την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας ακόμη και από τους παλαιότερους ασφαλισμένους, μέχρι να μπορέσουν να ορθοποδήσουν. Μακροπρόθεσμα απαιτούμε τον καθορισμό του ύψους της εισφοράς με βάση τον ετήσιο τζίρο της εταιρείας.

Την πλήρη κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής  περίθαλψης για τον ασφαλισμένο και την οικογένεια του με την ελάχιστη καταβολή μίας (1) εισφοράς για κάθε εξάμηνο.

Τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας για κάθε μικρομεσαίο επιχειρηματία που μένει άνεργος, χωρίς τις απαράδεκτες προϋποθέσεις που θέτει τώρα ο νόμος. Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιηθούν επιτέλους και τα 30 ευρώ ανά δίμηνο που κάθε ασφαλισμένος δίνει γι΄ αυτό το σκοπό.

Το πάγωμα κάθε δικαστικής διεκδίκησης οφειλών των ασφαλισμένων από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ

Την παραδειγματική τιμωρία όσων ενέχονται στα σκάνδαλα των τελευταίων ετών και έχουν οδηγήσει σε αφαίμαξη τον ασφαλιστικό μας φορέα.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗΤΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)