to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 03.05.2022

Πολιτική

Παρέμβαση στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλείου - Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

Παράσταση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» και αιτήματα το άμεσο «πάγωμα» των διαταγών διακοπής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και την επανασύνδεση της παροχής σε όσα νοικοκυριά έχει ήδη διακοπεί, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλείου, στο Τσαλικάκι Γαζίου.


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ συγκεντρώθηκαν στην είσοδο των εγκαταστάσεων κρατώντας πλακάτ με συνθήματα. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας συνάντησαν και συνομίλησαν με πολίτες που έλαβαν υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, άκουσαν τα προβλήματά τους και ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες του κόμματος, προκειμένου να στηριχτούν οι καταναλωτές.

Ακολούθησε συνάντηση στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής και των βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη με τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Παύλο Βαρδουλάκη και τον εμπορικό διευθυντή της ΔΕΗ Αντώνη Αποστολάκη. Κατά τη συνάντηση επιδόθηκε ψήφισμα, με το οποίο η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί το «πάγωμα» εκτέλεσης όλων των διαταγών διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά, έως ότου αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη για τη νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής και παράλληλα την επανασύνδεση της παροχής σε όλες τις περιπτώσεις που έχει διακοπεί, λόγω οφειλών των τελευταίων μηνών. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι παράμετροι του προβλήματος των υπέρογκων λογαριασμών και όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι απαιτείται και επείγει η λήψη μέτρων, με πολιτική απόφαση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο παραμένει άπραγη, αφήνοντας εκτεθειμένους τους καταναλωτές στην αισχροκέρδεια των εταιρειών ενέργειας και αντιμέτωπους με την ενεργειακή φτώχεια. Με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία, εγκατέλειψε τους καταναλωτές στην τύχη τους, τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ευρώπη οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι εξαιρετικά μικρότερες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέφυγε ανενδοίαστα να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών και να θεσπίσει κανόνες, ώστε να εξαλείψει την αισχροκέρδεια και να ανακουφίσει τους καταναλωτές.

Η κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ηρακλείου, για την ενημέρωση του κοινού στο θέμα της ενέργειας, είναι συνεχής και στο πλαίσιό της θα ακολουθήσουν και επόμενες δράσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)