to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:26 | 23.09.2020

Κοινωνία

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Ν. Μηταράκη για το προσφυγικό

Ομάδα νεαρών σύμφωνα με πληροφορίες εισέβαλε το απόγευμα της Τετάρτης στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη. Αφού έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, στη συνέχεια αποχώρησαν.


Την ευθύνη της παρέμβασης ανέλαβε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας με ανάρτηση της στο site της όπου γίνεται σαφές από το κείμενο ότι η παρέμβαση έγινε για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Όπως επισημαίνουν, όποια αντίληψη κι αν έχει καθένας/μια στην κοινωνική βάση γενικά για το φαινόμενο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς στις ειδικές και παρούσες συνθήκες ο πραγματικός κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε όλοι/ες, ντόπιοι/ες και μετανάστες είναι η τεράστια κρίση που έχει ήδη πέσει πάνω μας. Μια κρίση που υπερβαίνει κατά πολύ το τυχαίο φαινόμενο της πανδημίας και που ο στόχος κράτους και κεφαλαίου είναι να την φορτώσει εξ ολοκλήρου σε εμάς. Είμαστε ήδη μια δεκαετία μνημονίων με την πλάτη στον τοίχο και τώρα δεχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις.

Σημειώνουν επίσης όπως στην Λέσβο το πραγματικό κοινό συμφέρον ντόπιων και μεταναστών είναι να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να πάψει το νησί να είναι τιμωρητική αποικία, έτσι και μέσα στην τεράστια κρίση αυτό που πρέπει να αναζητάμε είναι οι συμμαχίες, η ενότητα της κοινωνικής βάσης και το μέτωπό της ενάντια στον κοινό εχθρό.

Δεν έχουμε αυταπάτες, αναφέρουν σε άλλο σημείο, απέναντι στην περιπλοκότητα τέτοιων φαινομένων, ούτε υπεραπλουστεύουμε. Αλλά δεν θέλει και κάποια ιδιαίτερη ανάλυση το προφανές: Οι κυρίαρχοι θέλουν να στρέψουν φτωχούς ενάντια σε φτωχότερους. Και ζητούν να κλείσει το αίσχος του Καρά Τεπέ.

Διαβάστε ακόμη:

Κλείνει το ΠΙΚΠΑ ο Μηταράκης

Φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχεία μέχρι τη μετεγκατάστασή τους σε χώρες της ΕΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)