to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:19 | 30.03.2022

Πολιτική

Παρέμβαση Ραγκούση στη Βουλή για τους δυσθεώρητους λογαριασμούς ρεύματος του 1ου Λυκείου Κερατσινίου

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, το αίτημα του 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου για τα άμεσα μέτρα που πρόκειται να λάβουν οι αρμόδιοι Υπουργοί, ώστε να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος των σχολικών μονάδων της Β΄Πειραιά, οι οποίοι καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της κρατικής επιχορήγησής τους.


Με κατάθεση αναφοράς  καλεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης,  τους  Υπουργούς  Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών να δώσουν απαντήσεις για τις σχολικές μονάδες της Β΄Πειραιά, που εξαιτίας της υπέρογκης αύξησης των λογαριασμών ρεύματος οδηγούνται σε οικονομική δυσπραγία και δυσλειτουργία. Ειδικότερα η σχολική κοινότητα του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου αναφέρει ότι  ο λογαριασμός της ΔΕΗ για το 2022 (από τον Ιανουάριο-και τον Μάρτιο) υπερδιπλασιάστηκε,  χωρίς να τροποποιηθεί σημαντικά η κατανάλωση ρεύματος και ότι τα έξοδα του σχολείου για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αγγίζουν το 75% των εξόδων του. 
 
Συνεπώς, τίθεται σε διακινδύνευση η δυνατότητα κάλυψης των λειτουργικών αναγκών του σχολείου, εάν συνεχισθεί η κατάσταση αυτή. Ενδεικτική της οικονομικής ασφυξίας των σχολικών μονάδων είναι η σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, οπότε  για το 1ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου το συνολικό κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) μαζί με τις υπόλοιπες χρεώσεις κυμαίνονταν μηνιαίως μεταξύ 500€ έως 700€ και για το έτος 2021 και κατέβαλαν  στη ΔΕΗ  το ποσό των 6.489,60€, στο 1/3 των συνολικών εξόδων του σχολείου.
  
 
Ακολουθεί η Αναφορά και επισυνάπτεται το υπ. αρ. 41/30-3-2022 έγγραφο του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου: 
 
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
       Για:
1.     την  κα Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων
2.     τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
3.     τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας 
 
ΘΕΜΑ: «Σε οικονομική κατάρρευση τα σχολεία της Β΄ Πειραιά, εξαιτίας των υπέρογκων αυξήσεων στο ρεύμα».
Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης  Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη το υπ. αρ. 41/30-3-2022 έγγραφο του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου, το καταθέτει ως αναφορά προς τους   Υπουργούς: Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας απαντήσεις για τις άμεσες ενέργειες που προτίθενται να προβούν, ώστε να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος των σχολικών μονάδων, οι οποίοι καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της κρατικής επιχορήγησής τους.
Στο έγγραφό του το 1ο Γενικού Λυκείου Κερατσινίου επισημαίνει, μεταξύ άλλων:
·      Από την υπέρογκη αύξηση του λογαριασμού της ΔΕΗ κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οδηγείται το σχολείο μας σε οικονομική δυσπραγία και δυσλειτουργία.
·      Για όλη την προηγούμενη χρονιά το συνολικό κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) μαζί με τις υπόλοιπες χρεώσεις κυμαίνονταν μηνιαίως μεταξύ 500€ έως 700€ και για το έτος 2021 καταβάλαμε στη ΔΕΗ  το ποσό των 6.489,60€, στο 1/3 των συνολικών εξόδων του σχολείου.
·      Ο λογαριασμός της ΔΕΗ για το 2022 (από τον Ιανουάριο-και τον Μάρτιο) υπερδιπλασιάστηκε, χωρίς να τροποποιηθεί σημαντικά η κατανάλωση ρεύματος.
·      Τα έξοδα του σχολείου για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος φτάνουν στο 75% των εξόδων του, με κίνδυνο, εάν συνεχισθεί η κατάσταση αυτή να μη μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες. 
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.
Ο καταθέτων Βουλευτής
Γιάννης  Ραγκούσης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)